Candidatura lui Dominic Fritz pentru un nou mandat, contestată după ce BEC...

Candidatura lui Dominic Fritz pentru un nou mandat, contestată după ce BEC a stabilit că orice candidat trebuie să aibă domiciliul, nu reședința, unde candidează

0
DISTRIBUIȚI

Candidatura lui Dominic Fritz pentru un nou mandat la conducerea Primăriei Timișoara a fost contestată încă o dată, astăzi, la Biroul Electoral Municipal. Contestația a fost depusă de un candidat AUR pentru Consiliul Local Timișoara.

„Înainte să-mi depun candidatura, deja s-au înregistrat trei contestații la biroul electoral. Sunt disperați să nu mă regăsiți pe buletinul de vot. Ei mă pot contesta pe mine, dar nu dreptatea și demnitatea orașului, și nici dreptul vostru de a alege”, a spus Dominic Fritz înainte de a depunde dosarul, moment în care a prezentat și actul care arată că locuiește în Timișoara, diferența dintre „domiciliu” și „reședință” fiind principala temă a contestațiilor la adresa candidaturii sale, atât acum, cât și cu patru ani în urmă.

În noua contestație, depusă de Nicolae Bîrsan, candidat AUR pentru Consiliul Local Timișoara, acesta reclamă faptul că legea care permite cetățenilor Uniunii Europene să candideze în România încalcă articole din Constituția României, care prevede că „funcțiile de demnitate publică pot fi ocupate doar de cetățenii români și care au domiciliul în țară”. „Dat fiind că o lege NU poate modifica sau contrazice Constituția, se naște conflictul de neconstituționalitate ce se impune a fi soluționat de către Curtea Constituțională a României”, spune Bîrsan în contestația depusă. Puteți consulta, în imaginile de mai jos, textul acestei contestații.

Aceasta nu este prima contestație depusă în această perioadă.


La o solicitare pe aceeași temă transmisă zilele trecute de Mirela Toc, funcționara care a câștigat recent un proces cu primarul Fritz, Biroul Electoral Central a răspuns că „în conformitate cu prevederile art. 56 alin (1) din Legea 115/2015, cu modificările și completările ulterioare, cetățenii Uniunii Europene pot candida în unitatea administrativ-teritorială în care au domiciliul, iar propunerile de candidaturi se depun în aceleași condiții ca și pentru cetățenii români”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.