Razie de amploare pe șoselele din Arad. Aproape 400 de sancțiuni aplicate...

Razie de amploare pe șoselele din Arad. Aproape 400 de sancțiuni aplicate într-o zi (foto)

0
DISTRIBUIȚI

Amplă acțiune a polițiștilor arădeni, sâmbătă, pe șoselele din județ, „pentru reducerea riscului rutier”.

„În urma activităților, au fost aplicate 381 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 86.400 de lei. 165 de amenzi au fost aplicate pentru depășirea vitezei legale, 14 pentru abateri ale bicicliștilor și trei pentru conducere sub influența alcoolului (valoare de până la 0,39 mg/l alcool pur în aerul expirat). Polițiștii au reținut 13 permise de conducere, din care șapte pentru viteză excesivă și trei pentru consum de alcool la volan. Au fost reținute opt certificate de înmatriculare. Pentru încălcări grave ale legislației rutiere, au fost întocmite opt dosare penale”, a transmis IPJ Arad.

În seara de 6 aprilie, în jurul orei 20:00, un tânăr de 28 de ani, din Vladimirescu, a fost depistat de polițiștii Serviciului Rutier, în timp ce conducea un autoturism pe str. Digului, din Arad, fără a avea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Testarea cu aparatul din dotare a indicat posibila prezență a substanțelor psihoactive. În baza probatoriului administrat, cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere.

În aceeași zi, în jurul orei 16:30, polițiștii orașului Lipova au dat în consemn, prin stația de emisie-recepție, semnalmentele unui autoturism care se deplasa pe DN 7, spre Arad, despre conducătorul auto existând informații că ar fi sub influența substanțelor interzise. Autoturismul a fost oprit la intrarea în municipiul Arad, la volan fiind un tânăr de 20 de ani, pentru care testarea cu aparatul din dotare a indicat rezultat pozitiv pentru consum de substanțe psihoactive.

Polițiștii fac precizarea că testarea cu aparatul din dotare nu reprezintă probă în dosarul penal, cei depistați conducând sub efectul substanțelor interzise fiind conduși a unități medicale, pentru recoltarea de probe biologice.

La aceeași dată, în jurul orei 21:40, polițiștii orașului Pâncota au oprit, pentru control, un autoturism are tracta un alt autoturism avariat.


Din verificări, a reieșit că, în aceeași seară, autoturismul avariat a fost condus de un tânăr de 19 ani, din Pâncota, care, în aceeași seară, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, intrând în coliziune cu un stâlp electric. După impact, au rezultat exclusiv pagube materiale, conducătorul auto solicitând unei alte persoane să-l sprijine cu tractarea autoturismului.

Testarea cu aparatele din dotare au indicat că tânărul nu era sub influența alcoolului sau drogurilor, dar are dreptul de a conduce suspendat.

Cu o valoare în etilotest de 1,26 mg/l alcool pur în aerul expirat și fără permis de conducere, a fost depistat pe Calea Aurel Vlaicu, din municipiu, un arădean de 36 de ani, iar în Semlac, a fost depistat un tânăr de 26 de ani, din localitate, în timp ce conducea un tractor, având o îmbibație alcoolică de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat și fără a deține permis de conducere.

În toate cazurile, celor depistați le-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Fără permis de conducere, au mai fost depistați în trafic, în ultimele 24 de ore: în Sântana, un bărbat de 40 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat, iar în Șicula, un bărbat de 40 de ani, din Ineu.

În toate cazurile au fost întocmite dosare penale pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.