SCM USV Timișoara acuză arbitrajul din finala Cupei României la rugby: „Viciere...

SCM USV Timișoara acuză arbitrajul din finala Cupei României la rugby: „Viciere de rezultat”

0
DISTRIBUIȚI
Sursa foto: Facebook / Rugby Romania

Reprezentanții SCM USV Timișoara consideră că meciul care a decis câștigătoarea Cupei României la rugby (SCM USV Timişoara – Dinamo 11-18) a avut parte de un arbitraj care a afectat în mod grav desfășurarea jocului pe teren și implicit rezultatul final.

„Arbitrul Alexandru Ionescu a trecut cu vederea atacul cu umărul asupra lui Robert Murariu, din minutul 53, când jucătorul nostru a avut o comoție și a trebuit să fie schimbat.


În ciuda evidențelor din reluările de pe stadion (lovitură de pedeapsă pentru echipa noastră și cartonaș galben – posibil roșu! – pentru jucătorul dinamovist), Ionescu a trecut cu vederea momentul și a continuat partida cu lovitură de pedeapsă pentru Dinamo! Apoi, în minutul 64, arbitrul i-a arătat cartonașul galben jucătorului nostru Aleksandre Kalmakhelidze, deși asistentul Cristian Șerban i-a comunicat răspicat că atacul acestuia nu a avut intensitate și nu se impune o sancțiune disciplinară. Ionescu și-a „încununat” prestația cu ezitările de la final de meci, din momentele de grămadă simulată”, a transmis SCM USV Timișoara prin intermediul unui comunicat de presă.

Conducerea clubului a precizat că va întocmi un memoriu care va fi trimis președintelui FRR, Biroului Executiv și Comisiei Centrale de Arbitri.

„Este inadmisibil ceea ce s-a întâmplat. Și aceasta este una dintre explicațiile nivelului la care a ajuns rugby-ul românesc, iar de astfel de arbitraje ne lovim tot mai des. Vom solicita ca acest arbitru să fie suspendat și, potrivit regulamentului, să nu mai fie delegat la meciurile formației noastre în acest sezon. Alexandru Ionescu este același oficial care a dictat o mulțime de lovituri de pedeapsă împotriva Timișoarei și în semifinala de campionat din octombrie 2023, de la Baia Mare. Și atunci, ca și acum, am pierdut în fața unor adversari care au înscris exclusiv din lovituri de pedeapsă”, a spus Dănuț Borzaș, managerul SCM USV Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.