Discuții aprinse în Consiliul Local Timișoara pe tema Piețe SA: „Știu că...

Discuții aprinse în Consiliul Local Timișoara pe tema Piețe SA: „Știu că vă place să nu fiți contrat, vă place să vă expuneți singur punctul de vedere și toată lumea să aplaude”

0
DISTRIBUIȚI

Proiectul de hotărâre privind mandatarea reprezentanților Municipiului Timișoara în Adunarea Generală a Acționarilor la Societatea Piețe SA pentru aprobarea situațiilor financiare ale societății aferente anului 2023 și repartizarea profitului a stârnit discuții aprinse în ședința de astăzi a consiliului local.

Viceprimarul Cosmin Tabără a criticat lipsa unei analize aprofundate în ceea ce privește activitatea Piețe SA, unde proiectul suspus astăzi la vot mandatează doi reprezentanți ai CLT pentru votarea bilanțului pe anul trecut.

„Noi când mandatăm trebuie să avem habar despre ce s-a întâmplat, or eu văd că în ultimul timp se întâmplă niște lucruri care mie cel puțin nu îmi plac, ca o societate din subordinea primăriei să-și desfășoare în asemenea fel activitatea. În ultimul timp, nicio achiziție nu s-a făcut printr-un anunț de publicare, ori astea sunt lucruri anormale, pentru că vorbim de banul public. Vedem că se întâmplă lucruri, de exemplu externalizarea serviciilor de curățenie cu 30.000 de lei pe lună la o firmă care apoi ia și lucrări de renovare la Badea Cârțan. Vedem o achiziție de 597.000 de lei la SC Drumex, fără licitație. Avem achiziții directe, sunt lucruri care se întâmplă, și sunt aceleași firme. Firme care au legătură cu cei care sunt în consiliul de administrație. Ori aceste lucruri eu nu pot să mandatez pe cineva din consiliul local să voteze un astfel de bilanț. Se demolează în piețe, în Lipovei, în Dacia, ne întâlnim cu oamenii, că e campanie, și nu știu dacă se construiește ceva la loc. Până la urmă suntem responsabili de ceea ce votăm, înțeleg reparațiile astea, sau demolări, ce sunt, că este campanie și trebuie să arătăm că facem, dar referitor la bilanțul economic nu cred că trebuie să-l votăm fără să-l cunoaștem”, a spus Cosmin Tabără în ședința desfășurată online.

Primarul Dominic Fritz a ținut să precizeze că proiectul de hotărâre vizează un bilanț strict economic, care trebuie aprobat conform legii, „nu e bilanț în sensul de evaluare, ce ne-a plăcut sau nu ne-a plăcut la Piețe SA.


Am mai spus-o, dacă sunt nereguli concrete, oricând îmi puteți da de știre și pot dispune verificări”.

Viceprimarul Ruben Lațcău a luat și el cuvântul și a acuzat liberalii că răspândesc informații false în privința piețelor Doina și Lipovei, unde administrația precizează că Piețe SA va face lucrări de reabilitare, iar PNL acuză demolări.

„Știu că dumneavoastră, domnule Lațcău, nu suportați dialogul și nu suportați să aveți măcar o dezbatere, vă place doar să creați niște monologuri. Faptul că se ridică și se discută niște probleme despre o societate din subordinea primăriei despre care știm cu toții că are probleme, nu cred că este ceva rău. Eu nu v-am acuzat de absolut nimic, au fost doar niște constatări pe care le puteți face și dumneavoastră verificând doar puțin. În urmă cu un an vă spuneam că se vorbește foarte clar cine va fi viitoarea directoare contabilă de acolo. S-au luat ceva măsuri? De ce nu s-a trimis corpul de control? N-ați mișcat niciun deget, deși v-am spus de la început cine va câștiga concursul. Am făcut o solicitare la Piețe SA în care am cerut cine a fost angajat în ultimul an acolo. Știm foarte bine cine au fost angajați, au fost oamenii de pe platformă, care au venit unul după altul în acea societate. Dumneavoastră nu sunteți străin, iar asta explică reacția dumneavoastră, fără a accepta o dezbatere. Sunt niște lucruri normale, eu nu v-am acuzat că mergeți în piață, nu am acuzat nici măcar că demolați, pru și siplu am cerut o explicație, nu pentru mine, ci pentru cetățeni, dacă se demolează, și dacă rămân demolate sau se reconstruiește. Nu știu de ce vă simțiți atât de deranjat de lucrurile acestea. Știu că vă place să nu fiți contrat, vă place să vă expuneți singur punctul de vedere și toată lumea să aplaude. Nu vorbeam nici de USR, nici de PNL sau PSD, de niciun alt partid. Dezbăteam o problemă pe care doar dacă n-o accepți nu poți să o îndrepți. Și știm cu toții că sunt probleme, și nu doar la această societate. Lucrul nostru, atribuțiile noastre, astea sunt, de a corecta problemele și de a îndrepta ceea ce nu merge în societățile din subordine”, a fost replica lui Cosmin Tabără.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.