Război în Ucraina, ziua 802. Un atac rusesc cu drone a lăsat...

Război în Ucraina, ziua 802. Un atac rusesc cu drone a lăsat fără curent electric aproape jumătate de milion de oameni

0
DISTRIBUIȚI

Un atac cu drone rusești întrerupe alimentarea cu energie electrică a unor părți din regiunea ucraineană Sumî. Peste 400.000 de oameni au rămas fără energie electrică.

Atacul cu drone a întrerupt alimentarea cu energie electrică a peste 400.000 de consumatori din unele părți ale regiunii ucrainene Sumî, au anunțat luni oficialii ucraineni, după ce Kievul a declarat că forțele sale de apărare aeriană au doborât 12 drone în regiune în cursul nopții, relatează Reuters.

Lucrările de restabilire a electricității continuă.


91 de localități din cele 1.325 afectate mai erau fără curent electric în regiune, a declarat operatorul rețelei naționale Ukrenergo pe Telegram.

„Alimentarea cu energie electrică a fost restabilită în așezările afectate și în unele părți ale orașului Sumî”, a declarat administrația militară a regiunii.

Forțele aeriene ucrainene au declarat că Rusia a lansat 13 drone de atac împotriva Ucrainei. Sistemele de apărare antiaeriană au doborât 12 dintre acestea deasupra regiunii Sumî.

Recentele atacuri masive cu drone și rachete ale Rusiei au vizat din ce în ce mai mult sistemul energetic al Ucrainei, ceea ce a dus la pene de curent în multe regiuni și la daune semnificative la centralele sale termice și hidroelectrice. Aceste atacuri au provocat pagube în valoare de peste 1 miliard de dolari în acest sector, a declarat duminică ministrul ucrainean al energiei, German Galușcenko.

Reuters nu a putut verifica în mod independent aceste informații. De asemenea, nu a existat niciun comentariu din partea Rusiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.