CSC Dumbrăviţa, învinsă la limită de CS Universitatea Craiova. Comeback în poarta...

CSC Dumbrăviţa, învinsă la limită de CS Universitatea Craiova. Comeback în poarta alb-verzilor

0
DISTRIBUIȚI
Foto: cscdumbravita.ro

CSC Dumbrăviţa a cedat doar cu 0-1 în faţa locului 3 din ediţia 2023-24 a SuperLigii. Singurul gol al partidei a fost marcat de Alex Mitriţă, jucătorul Universităţii Craiova care spera la o convocare la EURO 2024 vara aceasta. La timişeni a apărat în ultima jumătate de oră portarul Robert Mikloş, revenit de la Poli Timişoara.

A fost primul test tare al verii pentru elevii lui Cosmin Stan, după acel joc-şcoală, 6-0 la Arad cu UTA U17. Meciul de azi s-a desfăşurat la baza sportivă din Lunca Jiului şi nu s-a bucurat de o popularizare pe canalele de comunicare ale oltenilor, care se pregătesc de startul noului campionat. Echipa lui Costel Gâlcă va juca peste şase zile la Sibiu şi este de asemenea şi una dintre cele reprezentantele României în UEFA Conference League.

Astfel, conform informaţiilor transmise de tabăra bănăţeană, Dumbrăviţa a avut prima şansă mare de gol, în minutul 7, când Paulevici a fost aproape de a-l surprinde pe goalkeeperul juveţilor cu un şut de la distanţă. Craiova a replicat prin Ivan, în minutul 15. În timp ce alb-verzii au mai avut o şansă prin acelaşi Paulevici în minutul 38, dar a şutat puţin pe lângă poartă. În partea secundă timişenii au rulat lotul şi pe acest fond a venit şi unica reuşită a oltenilor. Mitriţă (min. 68) a şutat sub transversală din careu şi a făcut 1-0.

„24 din cei 25 de jucători aflați de ieri în cantonament au evoluat în partida de astăzi. Singurul absent a fost Luca Bodri, în convalescență după o problemă de sănătate”, a informat cscdumbravita.ro.

CSC Dumbrăviţa: Trifon (30, Iliescu; 60, Mikloș) – Vasluian (46, Sofran; 80, Băluțoiu), Zurbagiu (cpt.) (75, Pădurariu), Apro (46, Ristin), Cibi (46, Sima) – Burdeț (60, Horcea), Salhi (46, Scutaru) – Morariu (65, Joldea), E.


Adam (46, Martinov), Paulevici (70, Ghinescu) – Modan (60, Olaru). Antrenor: Cosmin Stan.

Timişenii revin în cantonamentul de la Sântămăria-Orlea, iar marți se va deplasa la Cluj, pentru un nou test puternic, în compania vicecampioanei CFR Cluj. Partida e programată pe arena din Gruia, de la ora 18.00.

„E clar că s-au întâlnit astăzi două echipe aflate în momente diferite ale pregătirii. Noi suntem abia la început, iar ei se pregătesc de prima etapă, au primul meci peste mai puțin de o săptămână. Am arătat foarte bine în acest joc, pot spune că jucătorii noi s-au integrat deja foarte bine, încă de la primul test am văzut acest lucru. E îmbucurător faptul că am ținut piept cu brio unei echipe de primă ligă, participantă în cupele europene. Am avut câteva ocazii destul de mari în prima repriză. Într-adevăr, după minutul 60, pe fondul schimbărilor, am fost dominați clar, dar și în aceste condiții am rezistat și ne-am apărat destul de bine. Chiar dacă gazdele au fost în control, le-am pus probleme, am fost preocupați de joc, nu doar de apărare până în minutul 60. Sunt semne îmbucurătoare pentru început”, a declarat Cosmin Stan, tehnicianul alb-verzilor.

Robi Mikloş (24 ani) îmbracă din nou tricoul Dumbrăviţei după ce vara trecută semnase cu Poli pe un an, cu drept de prelungire pentru încă un sezon. Dar acum goalkeeperul cu ADN între buturi din familie a semnat cu alb-verzii, la care a crescut şi debutat la doar 14 ani la nivel de seniori, în „D” atunci. Cu trecut inclusiv la Mama Mia Becicherecu Mic, Performanța Ighiu, Ripensia Timișoara şi CSC Ghiroda, Mikloş a apărat în cinci rânduri în campionatul Ligii 3 pentru Politehnica, bifând încă o apariţie şi în returul semifinalei barajului de promovare (1-0 la Ghiroda). 

„Probabil mai avem nevoie doar de juniori născuți în 2006. Am mai avea nevoie de unul sau doi. În rest, stăm destul de bine, suntem acoperiți destul de bine pe posturi și cred că, în mare măsură, cam acesta va fi lotul… Pe băieți îi așteaptă câte două antrenamente pe zi, cu foarte multe alergări, cu foarte multă forță. Mai puțin vom lucra cu mingea în perioada aceasta. Și ne mai așteaptă încă un amical foarte puternic, marți, cu CFR Cluj”, a concluzionat Stan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.