Pe marginea PRĂPASTIEI! BC Timișoara pierde returul cu Energia și începe să...

Pe marginea PRĂPASTIEI! BC Timișoara pierde returul cu Energia și începe să se despartă de jucători. Petricevic: ”Urmează toți străinii” GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI

bct energia (30)

Meci într-o atmosferă apăsătoare pentru ”Leii din Banat” în manșa secundă din optimile Cupei României. Problema creată de blocajul banilor dinspre autorități a afectat deja vizibil BC Timișoara. Dragan Petricevic l-a pierdut înaintea partidei pe cel mai bun om din teste, Kyle Shiloh, și deși alb-violeții s-au zbătut cu șanse bune de a trece peste Energia Târgu Jiu au cedat până la urmă și acasă, scor 63-70 (29-32).

Shiloh nu a jucat azi din simplul motiv că americanul a plecat deja la un club din Finlanda. De altfel, BCT riscă să rămână în zilele următoare și fără Barovic și Milosevic, din același motiv, nesiguranța financiară. Astfel, era greu de crezut că azi, într-o atmosferă gri, ”leii” să reușească calificarea după -6 (scor 59-65 în tur). Organizatorii au decis să lase intrarea liberă pentru a avea susținere, sala nu a fost decât pe jumătate plină, dar activă și în sprijinul elevilor lui Dragan Petricevic. ”Deblocați finanțarea BCT!”, a scris pe coli micuța galerie din colț.

Cu Energia ”leii” s-au luptat admirabil ținând cont de situația din afara terenului. Gorjenii au condus cu 15-13 după primul sfert și și-au mărit ecartul până la +7. Dar BC Timișoara a revenit în joc, grație și trițelor surprinzătoare ale lui Milencovici. La pauză tot oaspeții au fost în avantaj de trei puncte. În sfertul 3 o mică minune părea posibilă. Popescu obține coș cu fault, nu marchează punctul suplimentar dar tabela se duce la 51-44 după 28 de minute și chiar la 54-46 mai târziu și cu ajutorul lui Low. Americanul a mai și greșit, la fel și tinerii săi colegi, dar azi totul s-a iertat. Din păcate tabela și oltenii nu au avut milă așa că sfertul 4 le-a aparținut. Reluat de la 55-50 pentru gazde, jocul a fost răsturnat și până la final Energia a revenit la +7. Ultimele secunde s-au jucat cu mingea lăsată pe parchet din respect pentru adversarul alb-violet care nu știm dacă se va mai ridica de la podea.

Cel mai bun marcator al jocului a fost Porter Troupe de la Energia, cu 17 puncte marcate. Miles jr. a fost al doilea pericol al oaspeților (15 pt.). Coșgheterul lui BCT azi a fost Bogdan Popescu (15 puncte). Urmat de Derrick Low (14) la acest capitol. Pentru conformitate alb-violeții au mai punctat prin: Barovic (10 pt.), Milencovici (8), Fl. Popa (6), Smith (5), Nikolov (3) și Milosevic (2).

Dragan Petricevic, hotărât să meargă până la capăt

”Calificare meritată, am avut șansa noastră și la Tg.


Jiu și aici, nu am căutat alibi. Pot să spun doar că felicit jucătorii pentru dăruire, că au fost pe teren. Nu e suficient, trebuie să ai și concentrare, am scăpat cinci mingi din mână, cadouri, dar eu nu pot să reproșez nimic jucătorilor. Unii dintre ei se gândesc dacă e deja împachetat tot sau nu. Atunci e foarte greu să căutăm vinovați. Ne-a lipsit și aportul lui Shiloh, s-a văzut că ne-a lipsit un jucător, a jucat tot Low, era prea riscant să-l mai introduc pe Szekely. Din momentul în care am obținut avantajul de care aveam nevoie s-a instalat un prea mare entuziasm, de necontrolat, când echipa se antrenează în ultimele săptămâni cu gândul la problemele reale. Să nu aibă nimeni în gând că acești jucători sunt mercenari. E vorba de nesiguranța viitorului”, și-a început Dragan Petricevic discursul.

Cu toate că au pierdut timișorenii pot avansa mai departe în Cupă dacă rezultatele din celelalte cinci încleștări în avantajează. ”Cred că victoria era suficientă pentru că patru meciuri s-au terminat cu 1-0 și probabil se vor termina cu 2-0, nu ne-am gândit să mergem mai departe ca lucky loser, nu-mi place cuvântul acesta. Vedem ce o fi la meciul de sâmbătă. Ne pare rău că nu am reușit, această echipă care cu siguranță nu va rămâne în aceeași formulă, îmi pare rău că nu a oferit o victorie. Mie îmi pare rău de toată munca depusă în această vară”, a mai spus tehnicianul lui BC Timișoara.

Petricevic e hotărât să rămână la Timișoara atâta timp cât mai sunt speranțe la o echipă competitivă. Deși vor pierde jucători până la meciul cu Sibiul din prima etapă a Ligii Naționale, programat în weekend-ul viitor, deocamdată ”leii” încearcă să supraviețuiască. ”Eu sunt aici deocamdată, nu sunt genul care pleacă. Sunt conștient de toate riscurile, dacă plec rămân mercenar nu? Dragan Petricevic a plecat când au intrat banii la club. Dacă se va întâmpla să plec cu siguranță nu va fi înainte să primim acest răspuns de la Curtea de Conturi. La mine speranța moare ultima. Știu că în România memoria e scurtă și se va uita tot… Nu știu ce voi face. O bună mare parte din jucători pleacă de mâine, asta e mai grav. Shiloh a plecat deja, Milosevic și Barovic vor pleca, urmează toți străinii… Eu mă rog la Dumnezeu ca ei, dacă tot pleacă, să-și găsească echipă. Există și staff aici, oameni care au și ei familiile lor. Nu vreau să folosesc cuvântul dramă. Nu mi se pare nici normal ca cineva să facă glume proaste pe marginea acestei situații”, a conchis Dragan Petricevic. Tehnicianul se aștepta ca azi publicul să fie mai numeros pentru a susține echipa în momentele grele.

Constantinides: ”Îmi doresc din toată inima să găsească soluția”

Antrenorul Energiei Tg. Jiu, Antonis Constantinides, a fost alături de gazde și a spus după joc că speră ca BC Timișoara să-și rezolve problemele. ”Din inimă doresc Timișoarei să-și rezolve problemele financiare, îmi doresc din toată inima să găsească situația și să rămână puternică precum în aceste două jocuri și să continue în campionat și Europa. A fost ciudat pentru noi, nu știam cât este adevăr în știri, le-am spus jucătorilor că astfel de meciuri sunt cele mai grele. Au avut mentalitate potrivită, de aceea am câștigat azi. Noi vrem să câștigăm campionatul. Nu suntem mai puțin fericiți de victorie din cauza problemelor lor, au fost meciuri grele. Eu chiar am venit dintr-o țară în care sunt astfel de probleme, am văzut filmul acesta în Cipru, nu echipele campioane, altele”, a precizat Constantinides.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.