Horia Colibășanu se pregătește să revină acasă din Himalaya. De ce a...

Horia Colibășanu se pregătește să revină acasă din Himalaya. De ce a renunțat să urce pe Manaslu pe fața nordică

0
DISTRIBUIȚI

horia colibasanu

Horia Colibășanu și colegul său slovac, Peter Hamor, se pregătesc să vină acasă din Himalaya. Vă reamintim că, în urmă cu câteva zile, cei doi alpiniști au pornit în ascensiunea spre vârful Manaslu pe o rută care nu a mai fost urcată niciodată, pe fața nordică. Din păcate, vremea nu a ținut cu alpiniștii, motiv pentru care cei doi au luat decizia de a se întoarce din drum.

Pericol de avalanșe pe Manaslu

În această dimineață, Horia Colibășanu a anunțat prin satelit că echipa nu mai înaintează pe ghețarul de pe fața nordică, din cauza dificultăților întâlnite la fața locului.


„Ninge mult și este pericol de avalanșe”, a transmis alpinistul timișorean. Prognoza indică vreme rea în perioada următoare, astfel că Horia Colibășanu și Peter Hamor nu mai așteaptă o nouă fereastră de vreme, cu atât mai mult cu cât se apropie musonul.

Totuși, Horia Colibășanu a reușit să ajungă pe Vârful Manaslu (8.163 metri), în această lună, dar pe ruta standard, după 13 ore de efort. Horia Colibășanu a mai urcat cu succes Muntele Manaslu în 2006, pe aceeași rută. Timișoreanul are cele mai multe vârfuri de 8.000 de metri atinse din România – șapte – , printre care se numără K2 (8.611m), Annapurna (8.091) și Dhaulagiri (8.167m), aflate în Top 5 vârfuri de 8.000 de metri mortale din lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.