Mitropolitul Banatului le dă o mână de ajutor locuitorilor din Timiş ale...

Mitropolitul Banatului le dă o mână de ajutor locuitorilor din Timiş ale căror case au fost distruse de furtună. Cum îi sprijină

0
DISTRIBUIȚI

IMG_5577_1600x1200-768x576

Un nou gest demn de toată lauda făcut de mitropolitul Banatului. IPS Ioan Selejan a luat decizia de a le da o mână de ajutor oamenilor din cele cinci localităţi din Timiş afectate de furtuna de ieri, care a avut aspect de tornadă. Vă reamintim că furtuna a distrus parţial acoperişul mai multor case din localităţile Traian Vuia, Susani, Răchita, Cliciova şi Jupani. De asemenea, a fost afectat şi acoperişul bisericilor din satele respective. Cea care a avut cel mai mult de suferit este, însă, biserica din Jupani, unde a fost dărâmată turla lăcaşului de cult.

Bisericile afectate sunt asigurate

„În urma intervenției ISU Banat, cât și a Mitropoliei Banatului, întrucât Înaltpreasfințitul Părinte Ioan Selejan a fost prezent la fața locului, împreună cu protopopul Făgetului, Bujor Păcurar, situația în acest moment este stabilă. S-au acordat ajutoare oamenilor pentru procurarea urgentă a materialelor necesare pentru reparația locuințelor acestora. Înaltpreasfinția Sa Ioan, Mitropolitul Banatului, împreună cu autoritățile locale și județene, caută soluții cât mai rapide, pentru ca cei afectați de furtună să poată locui, în siguranță, în casele lor.


Totodată, se fac demersuri ca, până duminică, lăcașurile de cult din zona respectivă să fie deschise credincioșilor și să se oficieze Sfânta Liturghie”, transmite Mitropolia Banatului.

Reprezentanţii mitropoliei spun că toate bisericile din zonă sunt asigurate, astfel speră ca, prin suportul firmelor de asigurări, lăcaşurile de cult să fie refăcute în cel mai scurt timp. „IPS Ioan Selejan a făcut apel către toți preoții din eparhie să ia măsuri, ca toate bisericile și casele parohiale să fie asigurate în vederea protejării acestora de calamități”, mai precizează Mitropolia Banatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.