Artă în stradă, la Timișoara. 15 tineri creativi și-au arătat talentul în...

Artă în stradă, la Timișoara. 15 tineri creativi și-au arătat talentul în cadrul unui atelier inedit organizat pe covorul multicolor de pe pietonala Mărășești FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1268250039">
atelier de pictura contemporana
Atelier ad-hoc de pictură contemporană, la Timișoara.

Timișorenii care s-au plimbat, astăzi, prin centrul orașului au avut parte de o experiență inedită. 15 tineri artiști au participat la un atelier ad-hoc de pictură contemporană, care a fost organizat pe strada pietonală Mărășești. Aceasta a fost transformată, în urmă cu aproximativ o lună, în scenă alternativă pentru tinerii creativi ai orașului. Astfel, pe un covor multicolor realizat pe asfalt, tinerii sunt provocați să își arate talentul.

Artiștii participanți la acțiunea de astăzi sunt tineri creativi din școlile de artă din Timișoara, dar și din afara țării. Fiecare dintre ei au prezentat ceva unic, participanții la atelierul ad-hoc fiind grafferi, pictori care utilizează tehnica creionului și a pixului, artiști care pictează în tehnica mixtă acrylic-spray, tineri ce experimentează tehnica 2D pe modele. De asemenea, cei de la Cufir le-au demonstrat trecătorilor că poți realiza o operă de artă folosind o placă de lemn, câteva cuie și mulți metri de ață, de data aceasta într-o reinterpretare a clădirii Operei Naționale din Timișoara.

„Timișorenii creativi au nevoie de condiții pentru a se exprima și pentru a aduce talentul lor în fața comunității. Când vine vorba de tinerii care găsesc metode neconvenționale de expresie artistică, susținerea pentru ei este una foarte limitată. (…) Strada Mărășești a fost transformată, pentru două luni de zile, în scenă și spațiu unic în care oameni remarcabili au luminat orașul prin talentul lor. Strada va rămâne colorată până la începutul lunii noiembrie, perioadă în care toți cei care au ceva de spus sunt așteptați în acest spațiu”, spune Ana-Maria Atomoaei, președintele Asociației Noi Re-Creăm, inițiatorul proiectului „Let’s Street Art”de pe strada pietonală Mărășești din centrul Timișoarei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.