De neoprit în lupta cu hoţii de buzunare, Cristi Brâncovan ar putea...

De neoprit în lupta cu hoţii de buzunare, Cristi Brâncovan ar putea face parte din ATOP. Cine a făcut propunerea şi ce spune timişoreanul

0
DISTRIBUIȚI

cristi brancovan 2

Propunere inedită făcută de consilierul judeţean Adrian Păşcuţă de la PNL, privind completarea componenţei Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică. Amintim că, recent, aleşii din CJ Timiş au votat ca, pentru deplasările în teritoriu, membrii ATOP să primească indemnizaţii dublate, adică aproximativ 600 de lei pe lună. Acum, componenţa ATOP ar putea fi completată cu încă un membru al societăţii civile. Este vorba despre Cristian Brâncovan, recunoscut deja la nivel local pentru lupta necontenită împotriva hoţilor de buzunare din tramvaiele şi autobuzele din Timişoara.

Brâncovan a scris pe Facebook că „am aflat că prietenul meu Adi Pășcuță, consilier județean, a propus astăzi, în cadrul sedinței Consiliului Județean Timiș, ca să fiu inclus ca reprezentant al comunității în cadrul Autorității Teritoriale de Ordine Publică Timiș, organism consultativ în care se discută problemele legate de ordine publică din județ, la nivel de sefi ai instituțiilor publice (Poliție, Jandarmerie etc). Mă onorează propunerea lui Adi Pășcuță, ce de altfel a promis că o să mă susțină în lupta cu hoții, la fel cum a promis în vară și președintele C.J.T., domnul Grindeanu la o întâlnire cu cetățeni din zona Șagului.


Totuși, să se gânească bine consilierii județeni și membrii ATOP dacă își doresc să stea la aceeași masă cu o persoană atât de dificilă ca mine, pentru că nu au trecut decât 6 luni de la protestul din față IPJ Timiș și de la conflictul deschis cu primarul pe aceeași temă, propunându-mi să fie consecvent până fenomenul semnalat se diminuează semnificativ. Ca să nu existe speculații, nu mă interesează indemnizația. Dacă totuși reprezentanții comunității județene m-ar desemna ca membru ATOP, atunci am să donez fiecare îndemnizație lunară pentru premierea altor cetățeni ce intervin decisiv în cazul infracțiunilor flagrante, așa cum au intervenit săptămânile trecute cei doi domni la tâlhăriile din zona Traian-Șaguna și Catedrală – Podul Traian spre Maria.”

În ceea ce priveşte componenţa ATOP aceasta este următoarea: Comisia de coordonare, situaţii de urgență şi pentru petiţii: Traian Stancu (vicepreședintele CJT), Dorin Cândea (consilier județean PMP), Ilie Borțun (reprezentant al comunității), Ion Mirescu (șeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş), Lucian Vasile Mihoc (șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență Banat) și Nicolae Slev (șeful Inspectoratului de Jandarmi Județean Timiș). Comisia de planificare, stabilire şi evaluare a indicatorilor de performanță minimali Ligius-Cosmin Buboi (consilier județean PNL), Călin Dobra (consilier județean PSD), Gheorghe Moldovan (reprezentant al comunității), Eugen Dogariu (subprefect, care a demisionat recent însă va rămâne în funcţie până în data de 17 octombrie) și Dorel Cojan, (directorul Poliției Locale Timișoara) 3. Comisia pentru probleme sociale, standarde profesionale, consultanţă şi drepturile omului. Cosmin Costa (consilier județean PNL), Deian Plavoșin (consilier județean PSD), Viorel Bota (reprezentant al comunității, fost jurnalist) și Mircea Roșu (reprezentant al Corpului Național al Polițiștilor – Consiliul Teritorial Timiș). Preşedintele Comisiei Teritoriale de Ordine Publică este vicepreşedintele Traian Stancu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.