DERBY în noroi: ASU Politehnica, aproape să treacă examenul toamnei, cu UTA....

DERBY în noroi: ASU Politehnica, aproape să treacă examenul toamnei, cu UTA. Remiză cu multe evenimente la Arad GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
dscf5272
Jucătorii Politehnicii au avut energie și după ultimul fluier

ASU Politehnica Timișoara a fost aproape să le ofere cel mai frumos cadou suporterilor care nu au putut intra pe minusculul ”Motorul”. ”Băieții în ghete” au condus surprinzător cu 1-0 pe terenul lui UTA Bătrâna Doamnă, dar au fost egalați pe final. S-a încheiat 1-1, dar a fost un meci în care alb-violeții din teren i-au asigurat pe druckeri că nu au făcut nimic în zadar până acum.

Anticipat de mai bine de o săptămână, noul Derby al Vestului nu a dus lipsă de nimic. Hotărâți să facă deplasarea în număr mare, ultrașii timișoreni au privit jocul dintr-o curte aflată chiar în apropierea peluzei utiștilor, nu înainte de a avea loc și o ciocnire cu aceștia. Din păcate un arădean a căzut victimă… jandarmilor și a ajuns în stare gravă la spital.

În ”cușca” rezervată fanilor oaspeți au stat, așa cum anticipam, juniorii clubului. Colorați în deja tradiționalele dungi albe și violete. Poate ultrașii ”grei” s-ar fi înfuriat și mai mult să vadă că peluza dorită în Aradul Nou era mai mult goală. În rest, jocul a avut ingredientele unui derby veritabil. Mai puțin gazonul, mocirlos din start, luptă în nămol până la final.

Montată de spectatorii foarte apropiați de teren, UTA a început mai bine. Petre (minutul 6) și Chindriș (21), cu un șut deviat și scos excelent de Gkakos, au avut primele șanse de gol pentru gazde. Treptat ASU Poli a prins curaj. Constantinescu și Bădăuță și-au încercat șutul de la distanță. Terenul nu a putut oferi combinații sau minuni tehnice. În schimb, alb-violeții au rămas bine ”înfipți” tactic. Chiar dacă reluarea aceluiași Adrian Petre din finalul reprizei putea însemna 1-0.

Tensiune și în ”nămol”

De la cabine ”Băieții în ghete” au părut cu adevărat în ghete și treptat Cenușăreasa de pe ultimele locuri a pus în dificultate pretendenta la tron. Curtuiuș a fost și el aproape să înscrie cu capul la zece minute de la reluare. Dar până la urmă a contat lupta corp la corp, ambiția și dorința. Vizitatorii au simțit mai mult importanța momentului și nou intratul Blănaru a concretizat în minutul 71 o perioadă fastă pentru alb-violeți. Cornerul lui Stancu prelungit de Constantinescu a fost deviat în plasă de golgheterul Politehnicii. Imediat însă ”centralul” Horațiu Feșnic a acordat mai mult decât ușor un penalty. La un duel între Petre și Bilia. Chindriș înscrie de la punctul cu var dar execuția se repetă pentru că mai mulți colegi de-ai săi erau în careu. A doua execuție îl remarcă din nou pe Markos Gkakos. ”Grecul” ghicind acum colțul și apoi fiind ajutat de apărători să îndepărteze pericolul. ASU Poli părea chiar în control dar vine și faza din minutul 88. O minge căzută la mijlocul terenului e catapultată de Gligor la Andor, care își așează balonul cu timp și înscrie la colțul lung, cu ajutorul barei.

Un 1-1 final și per total echitabil, dar parcă echipa favorită a răsuflat mai ușurată până la urmă.


ASU Politehnica a ținut piept Bătrânei Doamne, echipă care putea să fie în primul eșalon după sezonul trecut. Mai mult și peste toate s-a simțit că a fost cu adevărat un Poli – UTA!

UTA Bătrâna Doamnă: Miron – ­ Polgar (60 Al. David), Filaret, Gligor, Burlă ­ – Strătilă (46 D. Copil), Chindriș, I. Tănase (83 D. Covaci), Andor ­ – Ad. Petre, Curtuiuș. Antrenor: Laurențiu Roșu

ASU Politehnica Timișoara: Gkakos – ­ Motreanu, Bilia, Telescu, Taub – ­ M. Stancu – Mărgărit (46 Teuț), ­ Birău (87 Stefanovici), D. Constantinescu, Ghinescu (65 Blănaru) – ­ Bădăuţă. Antrenor: Sorin Brîndescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.