Adio, experimente: din lipsă de spațiu, laboratoarele din școlile de elită din...

Adio, experimente: din lipsă de spațiu, laboratoarele din școlile de elită din Timișoara, transformate în săli de clasă. De ce este un dezavantaj pentru elevi

0
DISTRIBUIȚI
Tot mai puține laboratoare în școlile din Timișoara

În mai toate școlile bune din Timișoara, laboratoarele în care se puteau realiza experimente la chimie sau fizică pentru a-i ajuta pe elevi să înțeleagă mai ușor materiile au dispărut. Motivul? S-au înscris foarte mulți copii în clasa pregătitoare, după ce părinții și-au făcut flotant în zona apropiată școlii, iar unitățile de învățământ au fost nevoite să transforme laboratoarele în săli de clasă pentru a-i putea primi pe toți, așa cum prevede legea.

Aura Danielescu, inspectorul școlar general al județului Timiș, spune că elevii au doar de pierdut dacă nu mai fac ore în laboratoare.


„Durerea mea este foarte mare că pe Timișoara cresc numărul de clase și dacă metodologia de înscriere în învățământul primar nu va suporta niște modificări majore, suntem în situația de a nu mai avea laboratoare pe școlile bune. În Țara Galilor, se învață doar în ore care au loc în laborator. Te duci pe laboratoare și nu ești nevoit să înveți șase, șapte pagini la biologie pe de rost, de exemplu, ci trebuie să afli tu eventual descoperind sau făcând experimente la chimie, la fizică. Este mult mai ușor să descoperi. Noi acele laboratoare le-am pierdut, nu le mai avem în aproape toate școlile noastre bune, pentru că suntem nevoiți să facem săli de clasă”, explică Aura Danielescu.

Inspectorul școlar general al județului Timiș spune că dispariția acestor laboratoare din școli reprezintă o renunțare la calitate în sistemul de învățământ. „Cu cât ne vine un număr mai mare de copii, cu atât mai multe săli de clasă trebuie să punem la dispoziție și atunci renunțăm la laboratoare, la calitate, la ceea ce înseamnă o dezvoltare firească a copiilor noștri. Poate nu ne facem griji la învățământul primar, însă aceste griji ar trebui să fie inevitabile când copiii ajung la nivel gimnazial și la nivel liceal”, a conchis Aura Danielescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.