Furtuna a trecut, stricăciunile au rămas la Stadionul ”Dan Păltinișanu”. Ce decizie...

Furtuna a trecut, stricăciunile au rămas la Stadionul ”Dan Păltinișanu”. Ce decizie ar putea să o afecteze pe ACS Poli GALERIE FOTO

2
DISTRIBUIȚI
Stricăciuni la ”Dan Păltinișanu”

Nici arena ”Dan Păltinișanu” nu a scăpat de furia naturii. Furtuna de duminica trecută a avariat o parte a băncilor de rezerve, a proiectat un chioșc în pantă și a produs alte stricăciuni la baza sportivă din proprietatea CJ Timiș. Astăzi, antrenorul lui ACS Poli, Ionuț Popa, s-a arătat surprins că, deși au trecut cinci zile de la evenimentul meteorologic extrem, stadionul a rămas într-o stare jalnică.

Banca pe care stau de obicei oaspeții pe ”Marele oval” arată groaznic după furtuna din urmă cu cinci zile. O parte a copertinei de protecție a zburat și împreună cu ea mai multe spătare ale scaunelor de tip fotoliu ale băncii de rezervă au fost smulse. Nici banca gazdelor, din partea stângă, nu a scăpat ”imaculată”, dar aici doar mică parte a copertinei s-a desprins. Mai mult, chioșcurile unde se vindeau răcoritoare (uneori) au fost țintă ușoară pentru vântul puternic. Unul dintre acestea putea să ajungă chiar în gardul de la intrare, fiind dărâmat și contorsionat, cu tot cu un frigider, în panta stadionului. De asemenea, se observă cum un perete despărțitor de la masa presei, acolo unde jurnaliștii sunt oricum precum în aer liber, s-a dărâmat.

”Furtuna a fost duminică, azi e vineri. Mergeți pe teren să vedeți cum arată. Băncile de rezervă sunt rupte… Nu știu al cui e stadionul. Eu doar constat și spun. Nu dau vina pe unul sau pe altul”, a spus astăzi Ionuț Popa. Antrenorul lui ACS Poli a trimis poate o săgeată către CJ Timiș. Cert e că acesta e proprietarul arenei. Din păcate cam din 2012, de la capotarea vechiului club, stadionul începe să arate tot mai rău. A se observa acea bucată din peluza sudică, unde există riscuri mari de prăbușire. CJT-ul nu a mai investit în baza sportivă, în schimb percepe o taxă ”de eurocupe” pentru echipele care-și desfășoară activitatea aici. Conform oficialilor problemele ar putea fi rezolvate într-o singură zi, dacă s-ar dori acest lucru. Norocul echipei de fotbal din prima ligă e că are meci tot în deplasare în weekend sau poate tocmai de aceea nu s-a mobilizat nimeni.

Riscă să joace la Cluj cu Chiajna

Ionuț Popa a mai tras un semnal de alarmă asupra riscului ca ACS Poli să fie nevoită să-și desfășoare la Cluj jocurile de pe teren propriu în viitorul apropiat.


”Am primit un apel de la televiziune că trebuie mutate camerele de luat vederi în partea cealaltă. În momentul în care nu se rezolvă nu vom mai juca acasă. Televiziunea decide, ne-au anunțat acum două luni. Ieri am vorbit personal cu președintele CJ Timiș, mi-a spus că vine a doua zi cineva să discute cu el, dar cei din club mi-au spus că hârtia era de mult la CJT. Dacă nu se rezolvă într-o săptămână meciul cu Chiajna îl vom juca la Cluj”, a adăugat Popa. Următorul joc pe teren propriu al lui ACS Poli va fi cu CSU Craiova.

Nu doar ACS Poli ar putea fi afectată de problemele de la ”Dan Păltinișanu”. De exemplu, în weekendul 13-15 octombrie nu mai puțin de trei grupări ar trebui să joace aici. ACS Poli cu Chiajna, ASU Poli cu UTA și Saracens cu Petrarca în cupele europene la rugby.

 

2 COMENTARII

  1. trebuie luat stadionul de la cons. jud. timis. nu-s in stare sau nu vor, sint de parere ca nu vor. e tot mai greu sa se ascunda dupa cires, lupta, adica porcaria devine vizibila si din avion.

  2. Sigur C J T trebuia să se îngrijească de stadion și NU doar , dupà furtună ! De cînd Poli nu a mai jucat în EU , stadionul a intrat in degradare continuă !
    Am citit spre final că , să se joace în afara Timișoarei ? ! ! !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.