Nicolae Robu acuză PSD că va reduce bugetul de investiţii al primăriei...

Nicolae Robu acuză PSD că va reduce bugetul de investiţii al primăriei cu 35%

0
DISTRIBUIȚI

Timişoara şi alte mari oraşe din România riscă să rămână fără bani la buget dacă PSD adoptă ordonanţa de modificare a Codului Fiscal. Asta susţine primarul Timişoarei, Nicolae Robu, care spune că în urma măsurilor prin care PSD doreşte scăderea impozitului pe venit, Primăria Timişoara ar urma să aibă un buget cum 35% mai mic. Cum explică acesta reducerea veniturilor puteţi citi mai jos.

„Problema este că prin această reducere, bugetul local al tuturor unităţilor administrativ teritoriale care s-au bazat pe un buget local important, că unii nu au numai cu ce să îşi plătească salariile, se reduce cu 35,5%.


La Timişoara, în sume absolute, asta înseamnă circa 33 de milioane de euro pe an. Eu intenţionam să dau drumul la anul la construcţia celor două noi poduri. Avem noi pasaje de făcut. În total, până la finalul mandatului, ştiţi că am spus că am de făcut patru noi poduri şi pasaje cel puţin încă două, dar probabil trei în cazul cel mai fericit 4. V-am şi spun unde, toate sunt necesităţi stringente pentru oraşul nostru. Cele două pasaje Jiul şi Popa Şapcă sunt făcute din bani de la bugetul local, pe bani care provin din acea cotă parte din impozitul pe profit recoltat pe raza municipiului Timişoara. În momentul în care aici se produce o scădere atât de drastică, noi nu mai avem capacitatea să susţinem aceste obiective de investiţii. Ca să fie toate lucrurile în regulă ar fi trebuit ca acea cotă parte din impozitul pe venit care rămâne la bugetele locale să crească de la 41,75% la 66,8%, asta arată aritmetica. Guvernul a crescut acea cotă la 43%. Ar fi trebuit să crească la 44% în momentul în care au fost majorate salariile, căci aceste majorări s-au făcut cu eforturile administraţiilor locale”, a declarat Nicolae Robu, care nu a fost prezent la întâlnirea Asociației Municipiilor din România cu premierul Mihai Tudose.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.