Cum se schimbă soarta vaporașelor înghețate la mal, pe Bega

Cum se schimbă soarta vaporașelor înghețate la mal, pe Bega

0
DISTRIBUIȚI

Ameninţările primarului Timişoarei, Nicolae Robu, la adresa guvernului Tudose au dat roade. După ce edilul din urbea de pe Bega a promis că va merge până la Comisia Europeană pentru a debloca problema circulaţiei vaporaşelor, guvernul PSD a început procedura de înfiinţare a administraţiei căii navigabile, pe care o tergiversează de mai bine de un an.

„Prima cerinţă care trebuie îndeplinită pentru a se rezolva problema cu vaporaşele de către Guvern, că nu noi o avem de rezolvat, ci Guvernul, este să fie întregul canal sub aceeaşi administrare.


Şi atunci prin proiectul votat noi am dat din proprietatea noastră o porţiune din albie, că apa e separată, am dat-o spre administrare Administraţiei Apelor Bazinale Banat, deci statului român, prin Ministerul Apelor şi Pădurilor. Pasul următor, din ceea ce mi s-a spus de ministrul Transporturilor şi secretarul de stat Minea, este o modificare de lege care să adauge la un articol prin care se stabilesc prerogativele Ministerului Apelor şi Pădurilor de a administra căi navigabile, care în momentul de faţă este exclusiv la Ministerul Transporturilor. Ea rămâne la Ministerul Transporturilor. E mai simplu din punct de vedere birocratic aşa”, a declarat Robu.

Întrebat dacă este de părere că ameninţările sale au pus lucrurile în mişcare, dar şi dacă ne vom plimba de anul viitor cu vaporaşele, edilul a comentat că „vine iarna şi nu vor putea circula pe parcursul iernii, dar cadrul legal sper să se rezolve până la sfârşitul acestui an calendaristic, astfel încât în primăvară să putem funcţiona cu ele şi pentru transport în comun, şi pentru agrement. Eu am anunţat public că dacă nu se dă drumul, mă adresez Comisiei Europene. Nu spun că de asta. S-au mai schimbat oamenii şi mi s-a părut că ministrul Stroe şi secretarul de stat Minea au fost foarte constructivi”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.