Un an de la moartea lui Gabriel Mafa, fondatorul trupei Negură Bunget

Un an de la moartea lui Gabriel Mafa, fondatorul trupei Negură Bunget

0
DISTRIBUIȚI

Gabriel Mafa, fondatorul trupei Negură Bunget, a murit anul trecut, exact în 21 martie, la vârsta de 42 de ani.

Fără îndoială, Negură Bunget a fost una din formaţiile timişorene care a reprezentat muzica românescă cu succes în întreaga lume, numeroasele lor concerte susţinute atât în Europa, cât şi peste Ocean fiind cât se poate de apreciate de melomanii care gustă genul muzical abordat de ei. „Ceea ce cântăm noi e black metal. E o muzică în care e mai important conceptul decât muzica. Avem influenţe diverse, de la folk la ambient, de la progressive-ul anilor ’80 la black metal.


Contează mai puţin ce gen muzical cântăm. E o abordare personală“, spunea Gabriel Mafa într-un interviu acordat site-ului nostru. Trupa a luat naştere în 1995 sub numele de Wiccan Rede şi un an mai târziu a devenit Negură Bunget. De-a lungul anilor, formaţia a editat o serie de albume de succes şi a trecut prin mai multe schimbări de componenţă, dar conceptul a rămas acelaşi.

Negură Bunget a avut parte de un 2016 bogat în evenimente, datorat în mare parte triplei aniversări din „familia“ trupei: douăzeci de ani de existenţă Negură Bunget, zece ani de la lansarea albumului “OM” şi lansarea albumului “ZI”. Materialul discografic lansat anul trecut a avut parte de o primire cât se poate de călduroasă din partea fanilor, acesta figurând şi în topurile anului 2016 realizate de o serie de reviste şi portaluri din întreaga lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.