Furtuna și-a făcut de cap în Timiș: zeci de gospodării inundate, casă...

Furtuna și-a făcut de cap în Timiș: zeci de gospodării inundate, casă lovită de fulger și copaci căzuți pe carosabil

0
DISTRIBUIȚI

Pompierii de la ISU Timiș au fost, în ultimele ore, în alertă maximă, după ce Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor emisese o avertizare de Cod Roșu, care a fost valabilă până la miezul acestei nopți. Furtuna care s-a abătut asupra vestului țării a creat probleme probleme în gospodării, zeci de locuințe fiind inundate în diverse localități timișene.

Cele mai multe cazuri au fost întâlnite în satul Criciova, situată între Lugoj și Caransebeș.


Pentru a scoate apele din cele șapte gospodării inundate, pompierii din cadrul Detașamentului Lugoj s-au deplasat la fața locului cu o autospecială cu motopompă remorcabilă.

Ploaia căzută din abundență a creat probleme și la Timișoara. Au fost inundate parcarea și strada din zona Continental Automotive de pe Calea Buziașului. La fața locului s-a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o motopompă și trei subofițeri din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Timișoara. Tot în aceeași situație s-a aflat și o casă de pe strada Poiana Mărului din Timișoara. În ajutorul familiei afectate au intervenit doi subofițeri cu o autospecială de serviciu, o motopompă transportabilă, o electropompă, deplasați din partea Detașamentului 1 de Pompieri Timișoara.

Pericolul a pândit și la vest de Timișoara, în satul Bobda din comuna Cenei. Acoperișul unei case a fost lovit de trăsnet, pentru stingerea incendiului deplasându-se 8 subofițeri din partea Detașamentului 2 de Pompieri Timișoara, care au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o autocisternă, ajutați de SVSU Cenei.

În satul Bacova din localitatea Buziaș a fost nevoie de intervenția pompierilor pentru degajarea unui copac care a căzut pe carosabil, la intervenție luând parte 3 subofițeri din cadrul Stației de Pompieri Buziaș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.