ACS Dumbrăvița e cu un pas și jumătate în Liga a III-a....

ACS Dumbrăvița e cu un pas și jumătate în Liga a III-a. Campioana Timișului a surclasat-o pe cea a Mehedințiului, în meciul tur al barajului de promovare

0
DISTRIBUIȚI

Alb-verzii nu au avut nicio emoție pe teren propriu în prima manșă a barajului de promovare în Liga a III-a. ACS Dumbrăvița e mai aproape de întâia prezență într-un eșalon național după ce a învins-o clar pe Viitorul Șimian, scor 5-0. Câștigătoarea din județul Mehedinți e antrenată de fostul internațional Gabriel Boștină.

Timișul își respectă și în acest an statutul în regiune și nu pare să aibă probleme în a-și duce încă o echipă în C. După Ghiroda, pare să fi sosit vremea Dumbrăviței la o grupare ”mai sus”. În agrenajul echipei de la nord de Timișoara se află și mai mulți foști componenți ai lui ASU Poli și Ripensia.

Atacantul Dacian Bîrză a deschis scorul pentru gazde după doar unsprezece minute. Peste doar patru minute scorul a fost majorat de Dan Silaghi, fost junior polist dorit acum la timișorenele din eșaloanele superioare, iar scorul pauzei a fost stabilit de Florin Nanu (min. 45), un jucător cu prezențe chiar în elită. La reluare același Silaghi a mai punctat de două ori, completându-și astfel și un hattrick prin reușitele din minutele 78 și 84.

ACS Dumbrăvița: Miklos – Soare, Telescu (cpt.), Gălan, Szalkai – Centea, M.


Stancu, Briciu, Nanu – Bîrză, Silaghi. Au mai intrat: Ștefan, Ov. Oancia și Rus. Antrenor: Sorin Bălu.

Viitorul Șimian: Nedelcea – Văcuță, Bologa, An. Dicu, Pătrașcu – Prundeanu, Țurai – C. Stanciu, M. Schintee (cpt.), Mătăsăreanu – Enea. Au mai intrat: Zamfir, Lăcustă și Ciobanu. Antrenor: Gabriel Boștină.

”Fără falsă modestie, asta am încercat, să luăm o opțiune clară încă din tur. Băieții mei au pus în practică tot ce am pregătit la antrenamente și ce am vorbit din punct de vedere tactic. Rezultatul e just. Putea fi și mai mare. Să nu-l mâniem pe Dumnezeu, e bine și 5-0. Mai e un meci în care trebuie să fim serioși… Am studiat foarte atent echipa de la Șimian și nu numai, că în Mehedinți campioana s-a decis târziu. Șimianul are jucători tehnici de la mijloc în sus. Nu suntem 100% promovați, de aceea și bucuria noastră a fost temperată. Ne vom bucura foarte tare când vom promova”, a declarat Sorin Bălu, tehnicianul Dumbrăviței.

”Plecăm înfrânți, trebuie să fim realiști și să vedem superioritatea gazdelor. O echipă bună, pregătită, cu ciclu săptămânal de antrenamente, care a făcut cantonament în iarnă. Are trasee, se vede. Noi individual suntem buni, dar nu la nivelul lor, fizic au fost peste noi, ne-au dominat clar, oricum merită felicitați și succes în continuare. O echipă bună la acest nivel. E greu să ne calificăm, dar noi la Șimian încercăm să câștigăm. Mulțumim celor care au fost alături de noi”, Mihai Schintee, căpitanul mehedințenilor. Antrenorul oaspeților, Gabriel Boștină, a fost de negăsit după fluierul final.

Sâmbătă, 23 iunie, de la ora 17.30, e programat returul. Într-un alt duel din ”regiunea 4”, campioana Carașului, Voința Lupac, a dat lovitura în deplasare, câștigând cu 1-0 pe terenul lui CS Hunedoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.