Rute alternative şi nu prea pentru circulaţia pe A1 de la Timișoara...

Rute alternative şi nu prea pentru circulaţia pe A1 de la Timișoara spre Deva. Soluţiile propuse sunt dificile şi lungi

0
DISTRIBUIȚI

Cum autostrada A1 nu va fi integral circulabilă pentru mult timp de acum înainte, iar singura legătură dintre finalul lotului 2 din Lugoj – Deva şi urcarea pe autostradă din localitatea hunedoareană este vechiul drum naţional, extrem de circulat şi dificil, cei de la Direcţia de Drumuri şi Poduri Timişoara le propun timişorenilor două rute alternative, numai bune pentru perioada estivală, consideră aceştia.

Una dintre variante utilizează autostrada A1, până la nodul de la Traian Vuia, de unde trebuie să te întorci înapoi la Lugoj, să circuli spre Caransebeş, de aici la Haţeg şi ulterior la Simeria unde te poţi urca din nou pe autostradă. În mod normal legătura putea fi mai facilă dacă se făcea pe A6, care leagă A1 şi centura de ocolire a Lugojului, fără a fi necesară reîntoarcerea în localitatea timişeană. Din păcate, momentan A6 este închisă circulaţiei pe un sens, DRDP Timişoara oferind rute alternative chiar pentru această porţiune de autostradă.

O altă asemenea rută presupune drumul prin Arad, Lipova, Săvârşin şi Deva.


Desigur, pe un alt drum naţional cu multe curbe, pe malul Mureşului.

„Rutele ocolitoare pot fi folosite pentru a evita aglomerația de pe sectorul DN 68A Margina – Ilia, sector pe care se desfășoară, în perioada următoare, lucrări de reparații în regie proprie”, au transmis cei de la DRDP Timişoara.

Reamintim faptul că pe autostrada A1, Lugoj – Deva Lotul 1, km 441+100 – km 474+800, Calea 2, sensul Nădlac-Deva) între nodurile rutiere Dumbrava – Topolovățu Mare, respectiv autostrada A6, Calea 1 Balinț – Lugoj), antreprenorul execută lucrări de reparații și întreținere în perioada de garanție.

Începând din 16 iulie, bretelele de urcare pe autostrada A6, în nodul Balinț, pe direcția de mers spre Lugoj, sunt închise. Șoferii care circulă pe A1 sensul Nădlac – Lugoj vor coborî de pe A1 la nodul rutier Topolovățu Mare sau la nodul Dumbrava, iar cei care circulă pe ruta Deva – Lugoj pot coborî de pe autostradaA1 pe la nodurile Dumbrava sau Topolovățu Mare. Circulația pe A6 între Lugoj și nodul rutier Balinț (A1) se desfășoară în condiții normale.
În luna august nu vor fi instituite restricții de circulație pe autostrada A1.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale și autostrăzi aflate în administrarea D.R.D.P. Timişoara pot fi obţinute de la Dispeceratul regional, la numărul de telefon 0256/246.620 sau accesând pagina de internet www.drdptm.ro.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.