Un nou abandon: SCM-ul continuă și la handbal doar cu echipa masculină....

Un nou abandon: SCM-ul continuă și la handbal doar cu echipa masculină. Propuneri de renegociere a contractelor pentru jucătorii Politehnicii

0
DISTRIBUIȚI
Foto: SCM Politehnica / Facebook

SCM Politehnica Timișoara s-a reunit azi pentru noul sezon, dar nu și cu cele mai bune vești. Jucătorii pregătiți de Pero Milosevic au primit propuneri de renegociere a contractelor, o parte din acestea urmând să fie asigurate din surse private. Clubul masculin așteaptă o infuzie ”sănătoasă” de la un sponsor important, în schimb formația feminină a SCM-ului poate fi considerată deja istorie.

După Timba, care nu continuă la seniori la baschet, și gruparea de baschet feminin a SCM-ului – desființată, a sosit rândul celei de handbal feminin să arunce prosopul. SCM Timișoara, care ratase promovarea în elită, nu a mai fost înscrisă în competiție din aceleași lipsuri financiare ale clubului păstorit de autoritățile locale. ”Nu s-a înscris în campionat. A fost o hotărâre a Consiliului de Administrație să nu se înscrie în campionat… Mă doare că nu s-a continuat. Pe de altă parte toate fetele și-au găsit echipă la nivel de Ligă. Așa s-a decis, din păcate depindem de un buget care ni se dă. Cred că Timișoara merita să aibă o echipă de fete”, a anunțat Dan Dumitru, șeful secției de handbal din cadrul SCM-ului.

Reunire cu renegocieri pe masă

Nici echipa masculină nu o duce foarte grozav financiar, totuși, în cazul SCM Politehnica există premise optimiste legate de o sponzorizare mare din mediul privat. ”Am făcut o strategie și avem reale șanse să participăm din privat cu o sumă de 140-150.000 de euro pentru a putea să ținem tot lotul și a ne juca șansa pentru viitorul sezon. Și SCM-ul depune eforturi să ajungem la zi. Avem probleme cu aceste salarii, la momentul acesta e vorba de mai și iunie și premierea pentru Cupa României… Consiliul de Administrație al SCM-ului are dreptate că nu ne-am atins obiectivul. Am și schimbat sistemul de premiere, se va premia fiecare meci și se va plăti la îndeplinirea obiectivului, o medalie sau Cupa României.


Va fi greu de realizat în condițiile actuale, dar suntem convinși că avem un lot cu care ne putem prezenta și putem să ne îndeplinim obiectivele”, a declarat Dan Dumitru. Se mai speră de asemenea ca unul dintre sponsorii care contribuiau la fete să treacă la masculin.

SCM Poli s-a reunit azi tot cu Pero Milosevic la cârmă și tot lotul, mai puțin Fenici, care a primit o zi în plus de vacanță, și portarul Vasile Tcaciuc, plecat la Jocurile Universitare. Handbaliștii vor trebui însă să accepte noi termeni dacă vor să continue aici, mai exact 20% din salariile negociate ar urma să fie acoperite mai târziu din surse private. ”Știe toată lumea greutățile prin care trece SCM-ul. Am propus o renegociere a salariilor cu jucătorii, astfel încât să păstrăm tot lotul și să încercăm anul trecut să aducem o medalie sau un trofeu Timișoarei. Urez mult succes celor care au plecat: Daskaloski la Strasbourg, Lasica la Beșiktaș, Savic (Israel), Hrimiuc la Focșani, Vâlceanu la Făgăraș, Uruianu la Bacău, Krsto Milosevic la Steaua, le mulțumesc… Pentru mine e un succes mai ales venirea lui Marius Sadoveac, a fost o dorință să aducem acasă toți jucătorii valoroși din Timișoara… Suntem în negocieri cu Liceul Sportiv, ne-am înțeles cu Trif, mai ales că e nevoie meci de meci de un jucător U21”, a mai spus Dumitru.

”Să nu uităm că în ultimul an am jucat finala Cupei… Știm de ce nu am intrat în F4, la acea fază cu Fenici. Eu spun că medalia din Cupă e mai valoroasă ca ajungerea în primele patru în campionat… Cred că toți am acceptat condițiile ca să continuăm împreună. Mulțumim jucătorilor care au muncit pentru echipa noastră și care au plecat acum… Au venit Miroslav Kocic, Pribanic, Sadoveac e important pentru noi, Varo are experiență, Trif e al casei, un junior. Cred că avem o echipă ceva mai bună. Dragas, care face ambele faze, avem experiență mare în poartă, unde e și Tcaciuc”, a spus și Pero Milosevic. Antrenorul nu a fost de acord cu analiza conducerii care nu a permiat suplimentar sezonul trecut: ”A fost un an bun, nu ne-am îndeplinit obiectivul? Vă rog frumos…”.

”Acum avem salarii sigure și vom continua să muncim… Am demonstrat în ultimii ani că putem cu o organizare bună și cu muncă să obținem rezultatele dorite”, a continuat tehnicianul.

SCM Poli își va prezenta noile achiziții joia viitoare, când are loc și un antrenament deschis. Primele amicale vor fi cu Reșița (4 și 5 august). Pe 11 august e stabilit un turneu la Baia Mare cu trei jocuri. În 17 august va fi o deplasare la Sabac, unde se va întâlni Metaloplastika și în ziua următoare e stabilit un test cu Dinamo Panciova. Iar pe 24 august e programat turneul Cupa Poli. În septembrie înainte de prima etapă cu Turda (05.09) Poli ar mai putea disputa un amical cu Reșița.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.