Ziua trubadurilor între zidurile cetății Deva. Ce artiști participă la evenimentul cu...

Ziua trubadurilor între zidurile cetății Deva. Ce artiști participă la evenimentul cu intrarea liberă

0
DISTRIBUIȚI

Sâmbătă, 21 iulie, între orele 17.30 şi 19.30, în zona bastionului sud-estic al cetăţii Devei va avea loc un concert de muzică folk, sub genericul „Trubaduri în cetatea Deva”. Rolul poeţilor medievali care-şi cântau versurile despre iubire şi fapte eroice la castele provensale va fi luat de cei mai cunoscuţi şi îndrăgiţi interpreţi de muzică folk din judeţul Hunedoara, precum Andreea Oprea, Mihai Iovan, Eric N. Turică sau Aron Gaspar, consideraţi de public trubaduri ai zilelor noastre.


Ei vor cânta, acompaniaţi de chitare, atât compoziţii proprii, cât şi melodii din repertoriul naţional şi internaţional. Evenimentul doreşte să promoveze în rândul turiştilor atât istoria vestitei cetăţi cât şi tineri solişti locali, intrarea la concert fiind gratuită.

Cetatea Devei a fost construită în secolul al XIII-lea, după marea invazie a tătarilor care a pustiit totul în cale, cu scopul de a semnala şi împiedica alte atacuri, şi era cea mai însemnată de pe valea Mureşului. Ridicată pe un deal vulcanic de aproape 400 de metri, cetatea a avut o istorie glorioasă de peste şase secole, fiind părăsită în urma distrugerilor provocate de revoluţia de la 1848. Astăzi este cel mai de seamă monument istoric al oraşului iar evenimentele organizate aici atrag un număr tot mai mare de turişti.

Surse foto: mesagerulhunedorean.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.