„This could be it”, expoziție de artă contemporană, la Timișoara FOTO

„This could be it”, expoziție de artă contemporană, la Timișoara FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1696165363">

Galeria Jecza dedică această vară artei contemporane, cu un eveniment de excepţie, expoziţia „This could be it” – Mircea Popescu & Roman Cotoşman, două remarcabile personalităţi ale plasticii actuale. Vernisajul va avea loc sâmbătă, 21 iulie, de la ora 19,00, în spaţiul expoziţional de pe Calea Martirilor 1989 nr. 51/52-53. Expoziţia, pornită de la o idee lansată de A2M, va fi prezentată de istoricul de artă Simona Abagiu şi de scriitorul Marcel Tolcea.

„Ar putea fi o coincidenţă, dar anumite lucruri vorbesc de la sine. Doi artişti din generaţii, medii şi formări diferite îşi confruntă pasiv individualităţile, lăsând privitorul ca interpret. Scoaterea din funcţiune a ochiului la Cotoşman potenţează activarea ochiului la Popescu. Analiza formală şi detaliată a geometriei lui Roman Cotoşman completează semantica lettristă şi superflat a lui Mircea Popescu. Simplificarea formelor şi relaţiilor arhitectonice la Cotoşman întăreşte forma supracompusă a lui Popescu, ambele folosindu-se specific de limbajul vizual plin/gol. Poate părea o încercare cutezantă juxtapunerea celor doi artişti, dar poate fi şi un mod de a trata vechiul prin nou şi invers. Vă invităm, astfel, la un periplu în care ochiul vă va cere acomodare la cantitatea de refracţie vizuală, în care forma şi culoarea se vor prinde de retină ca o sublimare a senzaţiilor vizuale”, a subliniat istoricul de artă Simona Abagiu.

Vernisajul va fi acompaniat de muzica lui Drummer in Cosmos, prin sprijinul partenerilor de la Calabria Entertainment. Expoziţia este susţinută de Policolor S.A., în cadrul proiectului „Culorile României”, derulat la nivel naţional. Expoziţia deschisă la Galeria Jecza va putea fi vizionată până în 20 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.