21 de ore, 31 de minute şi 37 de secunde. Performanţa remarcabilă...

21 de ore, 31 de minute şi 37 de secunde. Performanţa remarcabilă a unui sportiv român la cea mai dificilă cursă de ultramaraton montan VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Robert Hajnal la finalul celor 171 de kilometri. Sursă: UTMB

Performanţă remarcabilă pentru sportul de anduranţă din România, obţinută de ultramaratonistul Robert Hajnal, la sfârşitul săptămânii trecute. Sportivul român a participat sâmbătă la cea mai dificilă competiţie montană din lume, UTMB (Ultra-Trail du Mont-Blanc), echivalentă a Ligii Campionilor a curselor montane, unde s-a clasat pe locul 2.

Alături de alţi 2.561 de concurenţi care s-au aliniat la start, alergătorul din Petrila, judeţul Hunedoara, a fost nevoit să alerge 171 de kilometri până la linia de finish, în Munţii Alpi, în cursa care a totalizat o diferenţă de nivel de 10.000 de metri.


Hajnal a avut un început prudent de cursă, încercând să menţină un ritm care să-l poziţioneze în partea superioară a clasamentului.

A intrat în primii 10 concurenţi după aproximativ 70 de kilometri. Cu mai puţin de 40 de kilometri înainte de final s-a poziţionat pe locul secund, pe care nu l-a mai cedat până la capăt. 21 de ore, 31 de minute şi 37 de secunde a fost timpul oficial pe care l-a obţinut, fiind devansat doar de francezul Xavier Thevenard, medaliat cu aur după o cursă care a durat 20 de ore, 44 de minute şi 16 secunde.

La fel ca favoritul spectatorilor, Robert Hajnal a avut parte de un final spectaculos. Sute de oameni l-au aclamat în oraşul francez Charmonix-Mont-Blanc pentru performanţa obţinută la Cursa Regină de la Ultra-Trail du Mont-Blanc. Tot anul acesta, în luna mai, Hajnal a terminat pe locul 15 la Campionatul Montan de Ultramaraton Montan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.