Bela Bartok pe ritmuri rock. Formația Apocalips pregătește o adaptare metal după...

Bela Bartok pe ritmuri rock. Formația Apocalips pregătește o adaptare metal după celebrul compozitor născut în zona noastră VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Formația Apocalips pregătește un concert special la Zilele Sânnicolau Mare

Formația Apocalips pregătește un nou material discografic, care va purta numele de „ End Of All Thoughts”, discul urmând să ajungă în atenția melomanilor pe parcursul anului viitor. Trupa care împlinește, în acest an, 23 de ani de existență a trecut printr-o serie de schimbări de componență, fapt care și-a pus amprenta asupra evoluției formației.

„Pregătim piese pentru noul nostru album pe care îl vom scoate anul viitor cu numele de «End Of All Thoughts». Melodia noastră Danger va avea parte și de un videoclip. Avem și alte piese în lucru ca I, sau Early Twilight și vom face eforturi pentru ca acest album să apară și pe vinil. Schimbările dese de componență din Apocalips au ținut ritmul nostru discografic puțin pe loc”, ne-a declarat fondatorul formației, Flavius Buda.

Următoarea apariție live a trupei care a debutat în fața publicului în luna octombrie a anului 1996 în faţa a 600 de spectatori, va avea loc „acasă”, în cadrul Zilelor Orașului Sânnicolau Mare, vineri, 7 septembrie, de la ora 20. Cu această ocazie, trupa va evolua alături de colaboratoarea Diana Blajovan, iar în cadrul recitalului Apocalips va interpreta în premieră live imnul Clubului Sportiv Unirea din Sânicolau Mare.

„Piesa Unirea o vom cânta în premieră la acest eveniment.


Imnul a fost lansat anul trecut, cu ocazia a 60 de ani de existență a clubului sportiv Unirea Sânnicolau Mare și este pus la toate meciurile echipei de handbal și fotbal. A fost și bonus la cartea mea «Fotbalul la Sânnicolau Mare – Nostalgii». Formația Apocalips îi are în componență pe tobarul Daniel Iakso (care a mai activat în Exhumater, în anii 90 cu chitaristul Leontin Vișan), basistul Florin Acsinte (care a mai activat în Pyramid și Salt în Bega) și chitaristul Leontin Vișan. Colaborăm cu Diana Blajovan, care a terminat Liceul Ion Vidu, și care are recitaluri de muzică clasică. Ea completează foarte bine piesele noastre, care sună foarte interesant în această combinație de voci“, spune Flavius Buda.

Acum trei ani, trupa Apocalips a lansat un DVD aniversar care a marcat împlinirea a 20 de ani de existenţă a trupei. Materialul care zugrăveşte activitatea formației cuprinde două concerte integrale (unul susţinut la Summer Theater, iar altul susţinut în cadrul concursului GBOB), cele două videoclipuri ale pieselor „Gate to Infinity” și „Strigăt de durere”, un documentar din perioada 1996-1999, la piesa „Where is The Sun”, dar și alte două materiale discografice integrale: „Depresie totală” (2002), și „Gate to Infinity” (2010).

Una din surprizele care se vor regăsi pe următorul album discografic al formației este și o adaptare rock a unei piese aparținând celebrului Bela Bartok, care s-a născut în Sânnicolau Mare. „Suntem patrioți locali, de altfel, pe coperta albumului Gate to infinity avem reprezentată statuia lui Bartok Bela de la Sânnicolau. Vrem să atacăm și teme de Bartok Bela. Vom integra în piese teme de Bartok, iar din Dansurile lui Bartok intenționăm să faem o piesă instrumentală care se va numi Bartok’s Dance, , făcută metal bineînțeles. E o provocare pentru noi și în toamna asta intrăm în studioul de înregistrări pentru finalizarea discului“, a mai adăugat Flavius Buda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.