Timișorenii se vor plimba gratis cu vaporașele. Ce așteaptă primăria ca să...

Timișorenii se vor plimba gratis cu vaporașele. Ce așteaptă primăria ca să poată organiza curse regulate

0
DISTRIBUIȚI

Cele șapte vaporașe cumpărate de Primăria Timișoara circulă în continuare în regim de agrement pe canal. Nicolae Robu s-a lăudat cu faptul că, din data de 3 august și până în prezent, peste 25.000 de persoane s-au plimbat cu vaporașele pe Bega.

Potrivit primarului Timișoarei, cel mai probabil până la sfârșitul lunii vor fi organizate curse tot doar în regim de agrement, iar cele regulate se vor desfășura din 1 octombrie.


Asta pentru să se așteaptă aprobarea regulamentului de navigare pe Bega de Ministerul Transporturilor.

“Vaporașele vor circula în mod regulat cât de curând, nu vă pot da o dată, dar estimez că cel târziu de la 1 octombrie. Noi am putea că circulăm și acum, dar răspunderea este mare și preferăm să mai întârziem puțin până când Ministerul Transporturilor va adopta acel regulament care săptămâna aceasta a fost ridicat de pe site de la dezbaterea publică. Estimez eu că într-o săptămână, maxim două, el va deveni un document oficial și cred că merită să așteptăm până atunci ca să respectăm cu rigoare tot ce știm că trebuie să fie ca regulă în navigație”, a explicat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a mai precizat că în proiectul prin care vaporașele au fost cumpărate se prevede perceperea unui bilet de călătorie de un leu, însă se lucrează la o formulă astfel încât cursele să fie gratuite. “O să lucrăm la o formulă, astfel încât să se poată circula cu subvenție de la Primăria Timișoara. Noi ar trebui să percepem o taxă de un leu, dar de ce să punem oamenii pe drumuri?”, a precizat Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.