Progres de 2%, în ultima lună, pe lotul 3 din autostrada Lugoj-Deva....

Progres de 2%, în ultima lună, pe lotul 3 din autostrada Lugoj-Deva. De ce nu vor fi gata lucrările anul acesta FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


p>

Se lucrează intens pe lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva. Chiar dacă lucrările au înregistat un progres de 2% în ultima lună, încă sunt întârzieri semnificative în ceea ce priveşte execuţia, din cauza disputelor dintre antreprenor şi beneficiar.

Forfota de pe şantier a fost surprinsă în imagini de forumiştii peundemerg.ro. În apropierea nodului rutier de la Ilia sunt progrese la terasament, iar săpăturile din zona Holdea, care au avansat în ultimele săptămâni, ar putea fi gata anul acesta. Problema ar fi că cei de la Compania de Drumuri au decis să facă o nouă licitaţie pentru lucrări suplimentare incluse în proiect: o bandă de acces în nodul rutier suplimentar prevăzut în proiectul adăugit al lotului, ca să se asigure accesul pe cele două loturi noi, atunci când vor fi gata.

„Deși am fi putut circula pe acest sector de 21 km încă de la finalul anului 2017, autostrada ar putea fi inaugurată abia în primăvara lui 2019, într-un scenariu realist-optimist! Fuga de responsabilitate, bâlbele și incompetența autorităților din ultimii doi ani, dar și problemele tehnice întâmpinate de constructor vor genera o întârziere de mai bine de un an și jumătate”, spun cei de la Asociaţia Pro Infrastructură.

Lotul 3 din Lugoj – Deva are o lungime de aproximativ 21 de kilometri. Aici, lucrările au început în 2013 şi ar fi trebuit să fie gata în octombrie 2018.

Constructorii sunt la lucru şi pe lotul 4 al autostrăzii, dar volumul mare de lucru, mai ales din zona „dealului cu lilieci”, face dificilă încheierea şantierului în 2018.

Foto: peundemerg.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.