ASU Politehnica nu o desconsideră pe ACS Poli, în ciuda problemelor fostei...

ASU Politehnica nu o desconsideră pe ACS Poli, în ciuda problemelor fostei divizionare A. Suporterii „Băieţilor în ghete” vor mărşălui prin Fabric

0
DISTRIBUIȚI

ACS Poli pare la pământ înaintea derby-ului „Poli” cu ASU Politehnica, programat mâine pe „Electrica”. Cu toate acestea Cosmin Petruescu, antrenorul „Băieţilor în ghete”, ţine cont că o bună parte din tinerii concitadinei, precum şi cei câţiva jucători cu experienţă rămaşi, au fost în elită. „Conferenţiarul” e de părere că, la fel ca la duelul cu Ripensia, poziţia din clasament nu va conta, dar speră ca elevii săi să răzbune rezultatul cu roş-galbenii.

Cu siguranţă alb-violeţii care evoluează acum pe „Dan Păltinişanu” au un moral mai bun, în ciuda eşecului, scor 0-1, cu „Ripi” din runda precedentă. „Nu vreau să reiau discuţia de la conferinţa premergătoare jocului cu Ripensia, va fi un joc intre două echipe cu acelaşi nume sau aproape acelaşi nume, situaţie inedită, două echipe din acelaşi oraş. Poziţia şi valoarea loturilor nu mai contează. Cu siguranţă ambele vor fi foarte motivate. Au un nucleu cu tineri care au retrogradat din Liga I, cu câţiva jucători cu experienţă. Incearcă să reconstruiască o echipă prin care doresc să revină pe prima scenă”, a declarat Cosmin Petruescu.

„Cu siguranţă niciuna nu are nicio plăcere după meci să se uite în clasament, cu siguranţă poziţiile nu mulţumesc, nu sunt conforme cu realitatea. Ei au o echipă care caută contactul fizic, au o talie bună, am avut posibilitatea să-i urmăresc în mai multe partide. Ştim punctele lor forte, poziţia se datorează problemelor interne şi administrative, au un lot destul de bun, deşi mulţi sunt tineri, au avut o prezenţă constantă la nivelul Ligii I, chiar cu rezultate notabile”, a mai spus Petruescu.

„Sperăm să fim mai inspiraţi în faţa porţii şi să nu repetăm greşelile făcute cu Ripensia. Ne-am pregătit foarte bine în această săptămână, am observat o dorinţă de revanşă pentru că suporterii au fost alături de noi şi după ultimul joc şi nu cred că au plecat mulţumiţi de la stadion. ACS Poli, timp de 60-70 de minute au jucat de la egal la egal cu toate echipele, mare parte din goluri le-au primit când nu mai aveau nimic de pierdut şi au jucat totul sau nimic.


Şi la Energeticianul a fost 0-0 timp de 75 de minute. Şi au avut om în minus din startul reprizei secunde… Va trebui să fim foarte atenţi pe toată durata partidei”, a mai precizat tehnicianul lui ASU Politehnica.

Referitor la programarea meciului în Fabric, Petruescu admite că pe „Marele oval” echipa sa s-ar fi simţit mai bine: „Pe noi ne avantaja mai mult un joc pe Dan Păltinişanu. Şi puteam considera că jucăm de fapt acasă. A fost decizia dânşilor. Ei ştiu cel mai bine din punct de vedere administrativ…”.

Fost echipier al celor de la ACS Poli în Liga I, Alin Ignea a ţinut legătura cu unii foşti colegi. „Nu sunt deprimaţi, că nu le-a murit nimeni în familie, dar sunt supăraţi”, a spus mijlocaşul despre Smaranda şi compania. „E un meci foarte greu prin prisma echipelor, ambele sunt din Timişoara, sperăm să ne luăm revanşa şi să câştigăm după meciul cu Ripensia. Important e să fim sănătoşi şi să câştigăm noi”, a adăugat Ignea.

„Îi cunosc pe majoritatea băieţilor de acolo, cu siguranţă nu va fi un meci uşor, ştim problemele pe care le au ei la echipă, noi trebuie să intrăm încrezători şi să ne luăm revanşa. Şi ei sunt o echipă tânără, majoritatea de vârsta mea, tineri talentaţi, dacă nu intrăm concentraţi ne va fi foarte greu”, a spus şi Alexandru Cherecheş. Fundaşul stânga al oaspeţilor de mâine a fost crescut chiar la ACS Poli. „Am prins un meci in Liga 2, le sunt recunoscător pentru că mai bine de jumătate din juniorat l-am petrecut acolo. În ultimele luni s-au comportat mai urât, dar nu vreau să spun mai multe”, a conchis acesta.

E de aşteptat ca lotul lui ASU Poli să fie apt complet, deşi nu toţi jucătorii erau 100% în formă de meci, aşa cum e cazul lui Poparadu sau Schieb, care au intrat puţin pe teren în această toamnă.

Partida ACS Poli – ASU Politehnica se dispută mâine, de la ora 11.00, în runda a 13-a a Ligii a II-a. „Băieţii în ghete” au cu 13 puncte mai multe decât adversarii lor. Elevii lui Ştefan Nanu au strâns decât 5 puncte şi ocupă penultimul loc, retrogradabil. În singurul duel dintre cele două, în urmă cu un an în Cupa României, formaţia pregătită atunci de Ionuţ Popa s-a impus cu 1-0 prin golul lui Abraw.

Ultraşii îşi dau întâlnire în „Traian”

Fanii „vizitatori” de pe „Electrica” se vor grupa mâine dimineaţa de la ora 9.30 în Piaţa Traian din cartierul Fabric. Susţinătorii lui ASU Poli vor pleca de aici în marş către arena de lângă Gara de Est. „Toată lumea e bine venită, iar fularul este obligatoriu!”, se arată în mesajul fanilor de pe pagina de Facebook destinată Peluzei Sud. Reamintim că un bilet de intrare la acest joc costă 15 lei după ce iniţial clubul organizator anunţase un preţ piperat (25 lei).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.