Concert Zoltan Butuc „pentru cei care iubesc muzica poezească“ VIDEO

Concert Zoltan Butuc „pentru cei care iubesc muzica poezească“ VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Zoltan Butuc va susține un concert cu muzică poezească la Timișoara

 

Amatorii de poezie și muzică sunt așteptați la un eveniment deosebit care îl va readuce în Timișoara pe Zoltan Octavian Butuc.

Artistul s-a născut în 1969, în Braşov, și este Cetățean de Onoare Al Coloniei Literare Petrila. În 1995, a terminat Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucureşti.


În 1993 i s-a decernat Premiul pentru debut UNITER, pentru rolul din spectacolul „Ora lynxului” de Per Olov Enquist, la Teatrul Odeon. A jucat în spectacole de teatru la Teatrul Bulandra, Teatrul de Comedie, la Odeon, la Theatrum Mundi, Teatrul Act, Maria Filotti – Brăila. Pe marele ecran, a debutat în pelicula „Prea târziu” (1996), regizată de Lucian Pintilie, şi a avut roluri în alte peste 30 de filme de lung metraj. A fost nominalizat la „On Air Music Awards” 2015, la secţiunea „Cel mai bun folk al anului”. Recitalul său, „Pentru cei care iubesc limba poezească” a fost preluat de TVR, în cadrul stagiunii „Teatru în TVR” 2016.

Discul său, „Frunză verde de albastru” este o întâlnire la un altfel de nivel cu chitara, care se lasă atinsă doar de mâinile lui calde și blânde, și poezia lui Nichita Stănescu, ale cărui cuvinte perfect îmbinate au parcă haruri duhovnicești, ascultă, curăță și vindecă. Pe Zoltan Butuc îl interesează readucerea la lumină a unor texte bogate în conținut și semnificații și readucerea basmului în cotidianul lipsit de aspirații înalte.

Concertul lui Zoltan Butuc va avea loc sâmbătă 13 aprilie, de la ora 20, la Manufactura.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.