Preşedintele comisiei pentru cultură din Camera Deputaților îi cere primarului să-i...

Preşedintele comisiei pentru cultură din Camera Deputaților îi cere primarului să-i retragă lui Popa’s titlul de ambasador cultural al Timișoarei

2
DISTRIBUIȚI

Preşedintele Comisiei pentru cultură, arte şi mijloace de informare în masă din camera Deputaților, Gigel–Sorinel Știrbu, cere retragerea titlul de Ambasador Cultural al Timişoarei acordată lui Ştefan Popa Popa’s, după ce acesta ar fi spus că Timişoara s-a umplut de „ciurucurile din Oltenia”.

Printr-o scrisoare deschisă adresată, marți, primarului Timișoarei, Nicolae Robu, preşedintele Comisiei pentru cultură, arte şi mijloace de informare în masă, Gigel–Sorinel Știrbu, cere retragerea titlului de ambasador cultural al Timișoarei.

„Prin prezenta scrisoare deschisă, solicit Asociației Capitala Culturală Europeană Timişoara să retragă titlul de ambasador cultural domnului Ştefan Popa Popa’s din cauza afirmaţiilor defăimătoare şi discriminatorii făcute în cadrul unei emisiuni televizate.


Concret, domnul Popa a declarat că Timişoara s-a umplut de <toate ciurucurile din Oltenia>”, se arată în documentul citat. Titlul nu a fost acordat lui Ștefan Popa Popa’s de asociație, ci de Primăria Timișoara prin Nicolae Robu, acțiunea neavând nicio legătură cu asociația care gestionează proiectul TM 2021.

În opinia lui Gigel–Sorinel Știrbu, Ștefan Popa Popa’s „ar trebui să lupte pentru prevenirea şi combaterea discriminării la nivelul întregii ţări şi nu să defăimeze cetăţeni după apartenenţa lor locală sau etnică”.

„Faptul că domnul Ştefan Popa Popa’s este o persoană publică, afirmaţiile făcute la un post de televiune au si mai mare putere dicriminatorie şi din aceste motive vă solicit retragerea titlului de Ambasador Cultural. Este prea onorant acest titlu pentru domnia sa, mai ales că a declarat cu ceva timp în urmă: <cu această numire, m-au degradat! Eu sunt Amabasadorul României pentru turism cultural, cu acte în regulă, cu paşaport diplomatic încă din 2013, iar ei, cei din Timişoara, repet, m-au degradat acum, făcându-mă ambasadorul unui oraş!>`, mai spune preşedintele Comisiei pentru cultură, arte şi mijloace de informare în masă.

Și primarul din Slatina, Emil Moţ, vrea să ceară Consiliului Local Slatina retragerea titlului de cetățean de onoare al orașului Slatina acordat artistului Ștefan Popa Popa’S pe motiv că a spus lucruri grave la adresa oltenilor, într-o emisiune la un post local.

„Afirmaţia mea că oltenii sunt <ciurucuri> a fost scoasă din context. Eu am povestit (la un post tv local – n.r.) că am stat o săptămână în Timişoara, acolo unde am făcut gratuit caricaturi. Am spus că au venit să le fac caricaturi olteni care nu au spus <bună ziua> şi nu au cerut voie să se aşeze pe scaun, iar, la final, după ce au văzut caricatura nici măcar nu au spus <mulţumesc>. Îi auzeam în schimb cum stăteau la rând şi vorbeau cu <fusei>, <mă dusei>. Am vorbit despre acele persoane care nu au cei şapte ani de acasă”, a declarat caricaturistul Ștefan Popa Popa’s.

2 COMENTARII

  1. Celebrul artist timişorean Ştefan Popa a fost provocat: Timişoara era o mlaştină, oltenii au construit Timişoara etc. şi şi-a spus părerea, aşa cum explică, despre unele persoane. Din păcate în Timişoara te confrunţi cu nesimţirea, lipsa de educaţie şi violenţa unora, chiar şi în traficul auto, din care mulţi nu au numere de Timiş.

  2. Preşedintele Comisiei pentru cultură, arte şi mijloace de informare în masă din camera Deputaților, Gigel–Sorinel Știrbu, dă dovadă de o mare superficialitate în a trata o problemă de o asemenea speță. Ar fi firesc ca după o asemenea solicitare deplasată Dl Știrbu să se supere și să plece din funcție. Cât mai departe …

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.