Burning Table iese din „hibernare“: „Se cântă rar, deoarece nu prea sunt...

Burning Table iese din „hibernare“: „Se cântă rar, deoarece nu prea sunt locuri potrivite de cântat în Timișoara“

0
DISTRIBUIȚI

Timișorenii care alcătuiesc formația Burning Table revin în fața melomanilor în cadrul unui recital care va fi inclus în ediția din acest an a festivalului „Bluzău – blues and jazz festival“, eveniment ce se va desfășura între 22 și 23 noiembrie la Casa Tineretului din Buzău. Alături de ei, în cadrul festivalului vor mai susține recitaluri timișorenii de la Axis, Alina Ciolca & Band, Andrei Cerbu & The Crossroads, Cuibul și AG Weinberger & Band.
Trupa Burning Table s-a născut cu opt ani în urmă, când Zsolt Szabo, Levi Molnar, Nagy Bogy şi Ştefan Czifrak au decis să pună bazele unei formații care din start şi-a creat o faimă aparte, graţie compoziţiilor proprii. Formaţia care a pornit la drum citând influenţe variate, ca Pink Floyd, Porcupine Tree, Audioslave, Stone Temple Pilots, Nine Inch Nails, Muse, Alice in Chains, Rage Against the Machine sau Pearl Jam, a reuşit să creeze un vibe pozitiv prin prestaţiile lor și a intrat de ceva vreme într-o „pauză“.

„Ultimul concert Burning Table a fost acum trei săptămâni în cadrul unui eveniment privat. Cântăm rar dar bine. Se cântă rar, deoarece nu prea sunt locuri potrivite de cântat în Timișoara, onorariile sunt foarte mici… sau doar pe bilete… dacă ai un onorariu fix/flexibil, patronii de cluburi nu prea sunt capabili să te plătească.


Timpul este o altă problemă, toți din trupă avem firme și familii, deci e greu de pornit într-un turneu de „promovare” mai ales dacă știi că te-ntorci cu buzunarele goale… nu mai avem 20 de ani. Iar dacă nu dai din coate sau nu ai un promotor influent nu ai cum să intri în festivaluri“, a explicat Levi Molnar motivul pentru care Burning Table e o rara avis în peisajul muzicii românești actuale.

În ciuda succesului masiv de care s-au bucurat în rândul amatorilor de rock din întreaga țară, Burning Table nu a editat nici până acum un album de debut. Unul din concertele de succes ale trupei a avut loc în luna octombrie a anului 2015 în incinta Teatrului Naţional din Timişoara, unde alături de membrii trupei au apărut şi o serie de invitaţi ca Petre Ionuţescu, Lucian Petrilă, Octavian Horvath („Vita“), Ştefan Czifrak, Gabriel Cherlia (ex – Persona). La finalul acestui eveniment memorabil, Burning Table împreună cu toţi invitaţii speciali au cântat piesa „Put your lights on” (original Santana feat. Everlast), recitalul fiind un fel de „who’s who” al scenei de rock alternativ din oraşul nostru. La capitolul planuri, băieții intenționează să lanseze un DVD live care va conține concertul susținut în incinta Teatrului Național din Timișoara.

„Planuri avem, visăm… încercăm să ajungem la festivalul Dunajam anul viitor în Sardinia, unde organizatorii ne-au auzit piesele și au fost impresionați. A rămas în picioare și planul de a realiza un dvd live cu concertul de la Teatrul Național dar au fost niște probleme tehnice la înregistrare și lucrăm la track-uri să le remediem… Avem în plan să cântăm în această toamnă și acasă în Timișoara. Formula noastră în care cântăm este aceeași ca la început. Sași Vușcan face parte și el din trupă, dar e pe alt continent momentan… când e în zonă cântă și face electronics în band“, spune Levi Molnar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.