Timişoara Saracens a trăit periculos şi cu Dinamo. Bănăţenii au câştigat, dar...

Timişoara Saracens a trăit periculos şi cu Dinamo. Bănăţenii au câştigat, dar nu au luat toate punctele puse în joc

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Timişoara Saracens / Facebook

Timişoara Saracens nu a depăşit complet perioada nefastă din acest sezon. Fosta campioană nu a reuşit să ia punctul bonus cu Dinamo, grupare în faţa căreia până în primăvară bănăţenii îşi puneau doar problema diferenţei de pe tabelei. Astăzi a fost un succes chinuit, obţinut la limită, scor 32-29, după ce la pauză se înregistra egalitate pe tabelă.

Bănăţenii au arătat încă slăbiciuni care au dus şi la surpriza neplăcută de la Cluj, din runda precedentă. În prima repriză oaspeţii au reuşit să puncteze mai mult de la distanţă, prin trei lovituri de pedeapsă, toate transformate, dar şi printr-un eseu neconcretizat cu două puncte suplimentare. Jucătorii pregătiţi de Sosene Anesi au marcat trei eseuri, prin Ionel Melinte, Andrei Rădoi şi Bidzina Shmkharadze, dar doar prima reuşită a fost transformată, de către primul marcator, Melinte. Astfel, la pauză scorul a fost un neverosimil 17-17.

Nici partea secundă nu a fost lipsită de emoţii, după ce păreau că-şi asigură victoria în mod aşteptat, conducând cu 29-17 prin eseurile lui Simionescu şi Zaharia, ultimul fiind transformat de Manumua.


Totuşi, Dinamo a revenit pe fondul jocului modest al timişorenilor – a punctat printr-un eseu de penalizare şi a mai avut un eseu netransformat. Pe final, lovitura de pedeapsă transformată de Melinte a adus victoria celor de pe „Dan Păltinişanu”. Oaspeţii s-au ales cu un punct bonus defensiv, aproape nesperat după calculele hârtiei dinainte de start, „buldogii” fiind penultimii în clasamentul SuperLigii înaintea rundei 9.

Timişoara Saracens: M. Lungu, An. Rădoi, Halalilo, Popârlan (cpt.), D. Lazăr, Morrrison, V. Rus, Sabău, Samkharadze, Jipa, Simionescu, Umaga, Manumua, Zaharia, Melinte. Rezerve: Căpăţînă, Taupaki, Fonoifua, I. Mureşan, Strătilă, Rupanu, Vl. Popa, Shennan. Antrenor: Sosene Anesi

„Cred că am fost moi din punct de vedere psihic, dar am luat cele patru puncte, e singurul lucru pozitiv. Nu ne-am revenit de la ultimul meci, trebuie să rămânem uniţi, ştiu că jucătorii mei au calitate şi potenţial. Ne pregătim bine, dar nu ne iese în jocuri. Mereu e vorba de mental când vine vorba de astfel de meciuri, mai ales după ce jucăm meciuri de la care aşteptam altceva. Rămân fără cuvinte în a explica performanţa noastră scăzută, trebuie să ne regrupăm, probabil vom vorbi despre gândurile noastre adânci şi sperăm ca săptămâna viitoare să ne revenim cu Cluj şi apoi urmează marele nostru meci cu Baia Mare”, a spus antrenorul Sosene Anesi după joc.

Timişoara Saracens a încheiat pe 2019 meciurile de campionat, unde se află momentan pe 3 cu 26 de puncte. În schimb fosta campioană îşi reia campania din Cupă. Pe 2 noiembrie bănăţenii îşi pot lua revanşa în faţa Clujului pentru eşecul surprinzător din SuperLigă. Iar pe 9 noiembrie tot acasă are loc disputa cu Baia Mare. Ambele jocuri sunt programate la ora 11. În grupa A din competiţia K.O. „sarazinii” sunt lideri după trei partide, cu 14 puncte, trei peste rivalii din Maramureş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.