Studenții din Timișoara, interes major pentru alegerile prezidențiale. Secțiile de votare din...

Studenții din Timișoara, interes major pentru alegerile prezidențiale. Secțiile de votare din campusul universitar au fost luate cu asalt FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Campusul universitar din Timișoara, în alte duminici letargic, a devenit, astăzi, un furnicar. Încă de la primele ore ale dimineții, studenții au părăsit camerele de cămin și s-au îndreptat către cele trei secții speciale, amenajate la Cantina Politehnicii și la Colegiul Național de Artă „Ion Vidu”. Veniți la Timișoara din toate colțurile țării pentru a urma studiile universitare și a-și croi o carieră, studenții nu și-au uitat dreptul și datoria morală de a vota. Au umplut listele suplimentare, fiind nevoie de cererea a mai multor seturi de buletine de vot, întrucât cele existente se epuizaseră deja de la miezul zilei, când mai erau ore bune până la închiderea secțiilor de votare.

„Schimbare” a fost cuvântul de ordine de pe buzele studenților. Nu neapărat schimbarea unui individ, ci schimbarea traiectoriei în care se îndreaptă România. Singuri, alături de prieteni sau de mână cu persoana iubită, tinerii s-au așezat, rând pe rând, răbdători la cozile de la secțiile de votare, asigurându-se că nu vor lăsa ca alții să le decidă viitorul. „Nu vreau să fiu nevoit să plec din țară. Cred că se poate și în România, ca tânăr, să reușești. Chiar dacă am avut posibilitatea să studiez în străinătate, am ales să rămân la Timișoara”, a spus un student la scurt timp după ce a pus ștampila pe omul ce și-l dorește în fruntea statului pentru viitorii 5 ani.

Printre studenți a circulat chiar și o glumă pe rețelele de socializare, pentru a-i îndemna să iasă la vot: se zvonește că cine nu merge la vot va avea după prima sesiune minimum 3 restanțe. Cei mai mulți s-au asigurat că nu va fi așa. La ora 17.15, la cele trei secții de votare din campusul studențesc prezența, în procente, era cea mai mare din Timișoara. La Colegiul Național de Artă „Ion Vidu” prezența la vot era deja de peste 170%, cea mai mare din oraș, cu peste 700 de persoane care s-au înscris pe listele suplimentare de vot. La una dintre cele două secții de votare amenajate la Cantina Studențească prezența de vot a depășit 140%, fiind pe listele suplimentare peste 1000 de studenți cu dreptul de a vota exercitat, iar la cealaltă procentul se apropie de 110%, cu aproape 900 de studenți ce au ținut să-și facă datoria, într-o duminică în care vremea a fost îmbietoare.

Buletinele de vot au fost epuizate și au fost cerute seturi suplimentare, chiar dacă până la închiderea secțiilor de votare mai erau 7 ore (!). Am venit în primul rând să-mi exercit dreptul de a vota.


Sper într-o țară mai bună, într-un viitor mai bun, a spus o studentă, la ieșirea de la secția de votare din incinta Colegiului „Ion Vidu”.  Trebuie să facem o schimbare. Vrem un președinte bun”, au conchis, la unison, mai mulți studenți, care s-au îndreptat împreună spre secția de votare, într-un moment pe care-l consideră „foarte important”.

Studenții mai au timp să voteze la cele trei secții de votare din Complexul Studențesc până la ora 21.00, atunci când se vor închide.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.