S-a găsit firmă care să deszăpezească drumurile județene din zona Făgetului, în...

S-a găsit firmă care să deszăpezească drumurile județene din zona Făgetului, în această iarnă

0
DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Timiș a informat, astăzi, că are cine să deszăpezească în această iarnă șoselele din zona Făgetului. Vă reamintim că instituția a avut încheiat un contract cu o firmă care să se ocupe de acest serviciu, însă societatea s-a ales cu activitatea suspendată de către instanță.

În aceste condiții, în prag de sezon rece, CJ Timiș a fost nevoit să găsească o altă firmă care să curețe drumurile județene de zăpadă din zona Făgetului. Iată că la începutul lunii decembrie problema a fost rezolvată.

”Consiliul județean are încheiate contracte de deszăpezire pentru toate cele șase zone din Timiș. Problema apărută chiar în prag de iarnă în zona Făget și-a găsit rezolvarea, un nou contract fiind semnat în 2 decembrie. Vă reamintim, firma care avea în sarcină acea zonă are suspendată activitatea pe o perioadă trei luni, printr-o sentință judecătorească”, au detaliat reprezentanții CJ Timiș.

Astfel, până pe 15 martie 2020, deszăpezirea drumurilor județene din jurul Făgetului va fi asigurată de societatea comercială AXO UTIL SRL.

„Am rezolvat rapid problema generată de suspendarea activității firmei cu care eram sub contract în zona Făgetului, cea mai mare dintre cele șase.


Am fost contratimp. Vestea suspendării a venit în prag de iarnă, când firmele de deszăpezire, în mod normal, își fac stocurile și își pun la punct utilajele. Iată că i-am dat de capăt, am găsit o nouă firmă, care zilele acestea își face aprovizionările necesare”, a declarat Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.

Noul contract are o sumă maximă estimată de 3,5 milioane lei, bani ce vor putea fi decontați în funcție de nivelul precipitaților. Potrivit reprezentanților CJ Timiș, angajamentul în cauză fiind unul limitat, instituția lucrează la licitația pentru un contract cadru pe mai mulți ani, care să intre în vigoare iarna viitoare.

Rețeaua de drumuri județene, administrată de către CJ Timiș, se ridică la aproape 1.300 kilometri de șosele, activitatea de deszăpezire fiind împărțită în șase zone: Sânnicolau Mare, Pișchia, Gătaia, Buziaș, Bethausen și Făget.

Numărul de telefon la care se pot obține informații despre starea drumurilor județene pe perioada iernii este 0731 540 965.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.