Consiliul Județean Timiș și-a propus să facă investiții de peste 50 milioane...

Consiliul Județean Timiș și-a propus să facă investiții de peste 50 milioane de euro în acest an. Unde se duc banii

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-453359505">

Consiliul Județean Timiș a stabilit ce va face cu banii instituției în acest an. Astfel, recent, pe site-ul instituției a fost postată propunerea Proiectului pentru bugetul propriu al județului Timiș pe anul 2020.

Din document aflăm că pentru funcționare, cheltuielile se ridică la 370 de milioane lei. De asemenea, reprezentanții CJ Timiș au stabilit și lista de investiții pe acest an, care se ridică la 252 milioane de lei.

Printre cele mai importante investiții noi pentru care se intenționează alocarea de fonduri se numără centrul de colectare legume – fructe de la Tomnatic, fiind prevăzuți un milion de lei pentru proiectare și execuție, pentru proiectarea și execuția bazinului de înot didactic din Jimbolia tot un milion de lei, iar pentru documentația necesară demolării stadionului Dan Păltinișanu – 500.000 lei.

Totodată, CJ Timiș intenționează să aloce 500.000 lei pentru proiectare, în cadrul proiectului privind reabilitarea Conacului Mocioni din Foeni.

În ceea ce privește Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timiș, este prevăzută suma de 260.000 de lei pentru construirea unor noi stații de pompieri la Făget și la Cărpiniș.

Dacă ne referim la domeniul sănătății, CJ Timiș vrea să aloce 200.000 lei pentru studiul de fezabilitate necesar amenajării parcării supraterane de la Spitalul Județean Timișoara, iar 2,4 milioane lei vor merge pentru lucrările necesare reluării transplantului renal.

La capitolul Cultură, o investiție nouă se referă la realizarea unui lift exterior pentru Muzeul de Artă, fiind prevăzută suma de 300.000 lei, iar pentru proiectarea necesară reabilitării sediului central al Bibliotecii Județene Timiș, aflat în Piața Libertății, este propusă suma de 600.000 lei.

Din suma totală de 252 milioane de lei, 141 milioane de lei merg pentru capitolul Transporturi, printre investițiile noi fiind lărgirea la patru benzi a drumului care leagă Timișoara de Moșnița Nouă, realizarea drumului de legătură autostrada A1 – aeroport, precum și modernizarea unor drumuri județene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.