Bugetul Consiliului Județean Timiș pe acest an, de 140 milioane de euro,...

Bugetul Consiliului Județean Timiș pe acest an, de 140 milioane de euro, votat în unanimitate. Ce sumă primește Catedrala Mântuirii Neamului

2
DISTRIBUIȚI

Bugetul pe acest an al Consiliului Județean Timiș, care se ridică la suma de 657 milioane de lei, adică aproape 140 milioane de euro, a fost votat, astăzi, în ședința extraordinară, de către toți aleșii județeni prezenți.

Potrivit șefului CJ Timiș, bugetul pe 2020 al instituției este cu 25 de milioane de lei mai redus față de cel din anul precedent. Bugetul este împărțit pe două secțiuni. Și anume, funcționare, pentru care este prevăzută suma de 369 milioane de lei, și dezvoltare – 287 milioane de lei, din care pentru lista de investiții sunt alocate 254 milioane de lei.

La proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetului propriu al județului Timiș pe anul 2020 a fost făcut un singur amendament, de către consilierul județean Titu Bojin, privind mutarea unei sume de 100.000 de lei de la capitolul Transporturi pentru Catedrala Mântuirii Neamului. De altfel, amendamentul a fost votat de către consilierii județeni.

„Este votul final astăzi, prin unanimitatea care a fost acordată de către consilierii județeni. La proiectul de buget lucrăm de câteva luni buni, din anul 2019, pentru că discutăm de prioritizarea investițiilor, discutăm de sumele acordate pentru ceea ce înseamnă funcționarea consiliului județean, a instituțiilor din subordinea consiliului județean.


Este o muncă care astăzi a fost aprobată printr-un vot în unanimitate al tuturor consilierilor județeni prezenți la ședința de plen. A fost o propunere din partea domnului consilier județean Bojin de a transfera suma de 100.000 de lei de la transporturi, de la secțiunea funcționare, la sumele acordate cultelor religioase pentru sprijinirea Catedralei Mântuirii Neamului de la București, amendament care a fost aprobat în plenul CJ Timiș”, a declarat Călin Dobra, la finalul ședinței extraordinare.

Printre cele mai importante investiții noi pentru care s-au alocat fonduri se numără centrul de colectare legume – fructe de la Tomnatic, fiind prevăzuți un milion de lei pentru proiectare și execuție, pentru proiectarea și execuția bazinului de înot didactic din Jimbolia tot un milion de lei, iar pentru documentația necesară demolării stadionului Dan Păltinișanu – 500.000 lei.

Totodată, CJ Timiș a alocat 500.000 lei pentru proiectare, în cadrul proiectului privind reabilitarea Conacului Mocioni din Foeni. În ceea ce privește Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timiș, este prevăzută suma de 260.000 de lei pentru construirea unor noi stații de pompieri la Făget și la Cărpiniș.

Dacă ne referim la domeniul sănătății, CJ Timiș a alocat 200.000 lei pentru studiul de fezabilitate necesar amenajării parcării supraterane de la Spitalul Județean Timișoara, iar 2,4 milioane lei vor merge pentru lucrările necesare reluării transplantului renal.

La capitolul Cultură, o investiție nouă se referă la realizarea unui lift exterior pentru Muzeul de Artă, fiind prevăzută suma de 300.000 lei, iar pentru proiectarea necesară reabilitării sediului central al Bibliotecii Județene Timiș, aflat în Piața Libertății, este propusă suma de 600.000 lei.

Din suma totală de 254 milioane de lei, 141 milioane de lei merg pentru capitolul Transporturi, printre investițiile noi fiind lărgirea la patru benzi a drumului care leagă Timișoara de Moșnița Nouă, realizarea drumului de legătură autostrada A1 – aeroport, precum și modernizarea unor drumuri județene.

2 COMENTARII

  1. Sume enorme pentru proiecte și studii care nu se știe dacă se vor pune în practica vreodată: 200.000, 600.000 lei. Păi unii cetățeni nu câștigă într-o viață atâția bani, iar consilierii județeni îi dau pe un studiu/proiect. Așa se sifonează milioane din banul public.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.