Bilanțul epidemiei de coronavirus a ajuns la 92 de morți în România

Bilanțul epidemiei de coronavirus a ajuns la 92 de morți în România

0
DISTRIBUIȚI

Alte șase persoane au murit în urma complicațiilor provocate de coronavirus, iar bilanțul deceselor urcă la 90. Printre ultimele patru persoane decedate se numără un bărbat care a stat în spital opt zile, la Bistrița, a fost externat și a murit acasă la o zi după externare.

Grupul de Comunicare Strategică anunță decesul unui bărbat de 77 ani din Bistrița Năsăud.

Acesta a fost internat din 22 martie la SJU Bistrița, având mai multe probleme medicale. Probele pentru coronavirus i s-au recoltat în 24 martie, iar în 30 a fost externat, înainte de a primi rezultatele.

Confirmarea a venit în 31 martie, iar bărbatul a murit marți acasă.

Deces cu numărul 88 este al unul bărbat de 72 ani din Suceava. Bărbatul era internat în SJU Suceava din 14 martie, rezultatul pozitiv a venut pe 31 martie, zi în care a și murit.


Ca afecțiuni asociate acesta avea afecțiuni cardiace și BPOC.

Deși cu domiciliul în Botoșani, decesul a fost atribuit județului Suceava întrucât expunerea este în acest județ.

De asemenea, a murit o femeie de 66 ani din București, internată în 24 martie în SCU „Bagdasar-Arseni” pentru lipotimie cu traumatism minor. În 25 a fost transferată la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”, testul pozitiv a venit în 28 martie, iar o zi după aceea a murit. Femeia suferea și de o boală cardiovasculară, HTA și schizofrenie.

Deces numărul 90 este al unei femei de 77 ani din județul Covasna. Aceasta era internată în SJU Sfântu Gheorghe din 18 martie. A fost confirmată în 28 cu Covid-19 și a murit în 30. Femeia avea mielita cervicală și tetraplegie.

Alte două persoane din București au murit în urma complicațiilor provocate de coronavirus, un bărbat de 70 ani din București și de o femeie de 78 de ani.

Bărbatul a fost internat în 29 martie la nefrologia Spitalului Universitar de Urgență București pentru dializă. I-au fost făcute analizele pentru coronavirus și au rezultat pozitive în 30 martie. Pacientul a fost transferat în aceeași zi la Spitalul „Victor Babeș”, însă a murit în salvare.

Femeia a fost internată în 18 martie pe secția orotopedie a Spitalul Universitar de Urgență București pentru o fractură trohanteriană, infecția cu noul Covid-19 s-a confirmat în 29 martie și a fost dusă la Spitalul Colentina. A murit aici două zile mai târziu. Femeia avea boală cardiovasculară, diabet, boală neuro musculară și boală pulmonară cronică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.