Val de reacţii în publicaţiile locale şi naţionale în urma dezvăluirii planului...

Val de reacţii în publicaţiile locale şi naţionale în urma dezvăluirii planului de asasinare a jurnalistului Dragoş Boţa

2
DISTRIBUIȚI

Informaţiile oficializate de DIICOT, care arată cum grupul infracţional condus de Lucian Boncu plănuia uciderea editorului-şef al PRESSALERT, Dragoş Boţa, au generat un şir de reacţii în mass-media. Atât la nivel, local, regional, cât şi naţional, paginile publicaţiilor online ori ale televiziunilor din România au abordat cazul grav de la Timişoara.

Pagina în limba română a Radio France Internationale a publicat sub semnătura lui Ovidiu Nahoi un articol amplu legat de tentativa de ucidere a jurnalistului PRESSALERT.ro. Sub titlul: „Se pregătea uciderea unui jurnalist – România a evitat scenariile Slovacia și Malta”, sursa citată compară cazul de la Timişoara cu asasinatele în stil mafiot ale jurnaliştilor Daphne Caruana Galizia şi Jan Kuciak, care au generat proteste ce au dus apoi la căderea guvernelor din Malta şi Slovacia. „În toate aceste cazuri, după cum au arătat investigațiile, mâna criminală a fost din rândul lumii interlope, a ucigașilor de profesie. Dar legăturile mergeau până foarte sus în lumea politică. România a evitat, din fericire, acest scenariu sumbru, iar acum rămâne să vedem unde duc ițele afacerii”, concluzionează RFI.ro.

sursa: rfi.ro

Cunoscutul jurnalist Radu Tudor e convins că tentativa asupra vieţii jurnalistului timişorean va ajunge de „rezonanţă internaţională”: „Dragoş Boţa & PRESSALERT reprezintă un vârf de lance al curajului jurnalistic în Mica Sicilie din Timişoara. Acolo unde complicităţile imense dintre avocaţi, notari, procurori, poliţişti, administraţie locala, afacerişti şi interlopi au îngenuncheat unul din cele mai frumoase oraşe din România. De 20 de ani, toate clădirile de patrimoniu şi terenurile importante au intrat în posesia unor clanuri, prin complicităţile amintite mai sus. Când OMERTA, legea tăcerii, a funcţionat în toată această mafie, Dragoş Boţa a vorbit. Iar mafia a dorit să-l elimine. Acest caz va deveni unul cu rezonanţă internaţională”.

„Evenimentul Zilei” scrie pe larg despre acest caz: „Exclusiv. Primarul din Timișoara, în corzi. Se leapădă de interlopi. Asasinat pus la cale cu ajutorul unui polițist”, se titrează pe evz.ro. Sursa citată a publicat şi reacţia edilului Nicolae Robu, care susţine că nici nu ştia de existenţa lui Lucian Boncu.

Agenţia de presă Agerpres a transmis: „Lider al lumii interlope din Timişoara, acuzat că a ordonat uciderea unui jurnalist”, titlu sub care a notat că: „Lucian Adrian Boncu, lider al lumii interlope din Timişoara, a fost pus sub urmărire penală de procurorii DIICOT, el fiind acuzat că a ordonat unor apropiaţi să-l împuşte pe jurnalistul Dragoş Boţa, editorul şef al publicaţiei pressalert.ro”.

adevarul.ro a anunțat că ”Lider interlop român, acuzat că a comandat asasinarea unui jurnalist. Ce recompensă le-a promis executanţilor

g4media.ro titrează astfel: „Interlopul din Timișoara acuzat că voia să îl împuște pe jurnalistul Dragoș Boța a fost pus sub acuzare”. Site-ul de investigaţii şi scrie că „Lucian Boncu, liderul interlop din Timișoara acuzat de procurori că în toamna anului 2019 ar fi pus la cale uciderea jurnalistului Dragoș Boța de la pressalert.ro, a fost pus sub acuzare joi de DIICOT Timiș pentru constituire a unui grup infracțional organizat, încercarea de a determina săvârșirea unei infracțiuni de omor și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor”.

g4media.ro

„Cum a comandat Lucian Boncu asasinarea jurnalistului timișorean Dragoș Boța”, e titlul articolului publicat pe portalul tion.ro.


„Detalii șocante făcute publice de procurorii DIICOT din ancheta desfășurată în cazul grupului infracțional organizat condus de Lucian Boncu, la Timișoara”, e modul în care au caracterizat colegii noştri informaţiile oficiale apărute în acest caz.

„Pistolul interlopului Lucian Boncu, cu care trebuia asasinat jurnalistul Dragoș Boța, ascuns la Caransebeș!”, notează şi expressdebanat.ro. „Într-o capitală a Banatului în care tot mai mulți oameni ai legii se dovedesc a fi trecut de partea infractorilor, s-a ajuns până la comandarea uciderii unui ziarist de investigații! Împușcat, în mijlocul străzii! În lumea interlopă s-a instituit Omerta!”, notează publicaţia regională. În articol e citat avocatul lui Bogdan Rafa, „locotenentul” lui Lucian Boncu.

Subiectul a fost abordat de mai multe surse mass-media, atât locale, cât şi naţionale, precum, Digi24.ro: „Cum au plănuit interlopii din Timișoara să împuște un jurnalist”, Radio Timişoara: „DIICOT a început urmărirea penală în cazul lui Lucian Boncu, acuzat că comandat lichidarea unui jurnalist timișorean”, opiniatimisoarei.ro: Planul interlopilor din Timisoara de a lichida un jurnalist. Detaliile din ancheta DIICOT, jurnalul.ro: Liderul Interlop Lucian Boncu a ordonat asasinarea jurnalistului Dragoș Boța. Arma cu care trebuia executat a fost găsită de anchetatori, Romaniatv.net: Cum au încercat interlopii timişoreni să lichideze un jurnalist. În combinaţie a fost cooptat şi un poliţist, ziuanews.ro: Interlopul Lucian Boncu a ordonat uciderea unui jurnalist din Timişoara care a dezvăluit o amplă reţea de traficanţi de droguri, capital.ro: România se cutremură! Jurnalist super cunoscut, ţinta unui asasinat plătit. Numele primarului Timişoarei implicat. Și Libertatea a titrat: Jurnalist din Timișoara, vizat de o tentativă de asasinat. Procurorii DIICOT l-au prins pe interlopul care comandase fapta.

„Vreau să le mulțumesc tuturor colegilor din presă pentru solidaritate și susținere. Este esențial ca publicul să știe ce se întâmplă și care este realitatea. De asemenea, mă înclin în fața celor care mi-au transmis, de ieri încoace, mesaje de încurajare. Îi asigur că voi rămâne același jurnalist și sper ca informațiile pe care le voi publica și de acum încolo le va face și mai clară situația în care este Timișoara în aceste momente”, a declarat jurnalistul Dragoș Boța, editorul-șef al PRESSALERT.ro.

2 COMENTARII

  1. ce mai ai de pierdut, boncule? poti sa recunosti linistit ca nasleu si robulache te-au pus s-o faci. macar acum ai sansa sa nu fii un gras penibil

  2. grasan libidinos curge osanza din tine…cea vazut fata aia frumoasa la tine ca esti cat vitelu nu facut gras sa nu confunzi….cum te pisi iei o oglinda sa nu dai pe langa? dute la cusca mai bine ca esti obisnuit cu cotetele …

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.