MAI cumpără, cu fonduri europene, 50 de autospeciale de supraveghere a frontierei...

MAI cumpără, cu fonduri europene, 50 de autospeciale de supraveghere a frontierei ce detectează o țintă de la 7 km distanță

0
DISTRIBUIȚI

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunță că 50 de mașini dotate cu sisteme informatice care permit detectarea de la distanță a persoanelor, atât ziua, cât și noaptea, vor fi cumpărate cu fonduri europene nerambursabile și vor fi folosite pentru supravegherea frontierelor.

Potrivit unui comunicat al MAI; autoutilitarele sunt dotate cu sisteme informatice moderne și tehnică video mobilă ce detectează o țintă de la 7 km și recunoaște facial o persoană de la 4 km, atât ziua, cât și noaptea.

Acestea vor fi folosite în teren neamenajat sau greu accesibil pentru supravegherea frontierei terestre, în scopul combaterii și prevenirii migrației, contrabandei, inclusiv pentru detectarea persoanelor suspecte de acte teroriste, a anunțat MAI.

Luna aceasta, 26 de astfel de autospeciale vor intra în dotarea Poliției de Frontieră, urmând ca până la sfârșitul anului să fie achiziționate încă 24.


Achiziția a fost făcută din fonduri europene nerambursabile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.