Începe stagiunea de toamnă în teatrele din vestul țării. Ce spectacole puteți...

Începe stagiunea de toamnă în teatrele din vestul țării. Ce spectacole puteți vedea

0
DISTRIBUIȚI
Spectacol la Reșița

Spre bucuria iubitorilor de teatru, toamna readuce în orașele din vestul țării o nouă stagiune teatrală, cu câteva premiere care marchează începutul acesteia, chiar dacă se mențin restricțiile impuse de pandemie pe care spectatorii trebuie să le respecte pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

Teatrul clasic „Ioan Slavici” din Arad deschide stagiunea 2020/2021 cu o premieră națională, „Terapie de grup” de Bolba Tamás, pusă în scenă împreună cu Aradi Kamaraszinház și Teatrul Jókai Békéscsaba din Ungaria, în cadrul proiectului „Teatru fără frontiere”, care va avea loc în 3 octombrie, în sala mare a teatrului arădean și va avea mai multe reprezentații în cursul acestei luni. Tot în luna octombrie mai sunt programate spectacolele „Cerere în căsătorie” de A.P. Cehov, „Să ne cunoaștem mai bine”, un spectacol pus în scenă de Cristian Ban, recitalul „Toamna în poezie” susținut de mai mulți actri ai teatrului, „Carmen Vlaga vorbește cu tine”, un spectacol bazat pe textul „Întoarcerea de acasă” de Ștefan Caraman în viziunea regizorală a lui Ștefan Iordănescu, „Gunoierul” de Mimi Brănescu, „Ai mei erau super”, un scenariu colectiv bazat pe întâmplări reale ale actorilor trupei, „Familia Tót” de Örkény István și „Apropo, ați chemat pompierii?” un one man show adaptat după „Telegrama” lui Aldo Nicolaj, regizat de Liana Didilescu.

Și Teatrul de Artă din Deva începe stagiunea cu premiera operei „Gianni Schicchi”, pusă în scenă împreună cu opera de stat din orașul bulgar Ruse, următorul spectacol al lunii fiind „Aniversarea”, după piesa „Cântecul lebedei” de A.P. Cehov. „O noapte furtunoasă” de I.L. Caragiale, „Vestitul Peticilă”și premiera „Neoplasticism” sunt celelalte  spectacole cu care se reia viața teatrală la Deva în luna octombrie.

Teatrul de Vest Reșița reia la începutul acestei stagiuni mai multe spectacole de succes din repertoriul anilor trecuți, iar sfârșitul lunii va fi marcat de o premieră. „Jocul dragostei și al întâmplării” de Marivaux este primul spectacol al acestei luni, în 2 octombrie, urmat în 3 octombrie de spectacolul matinal „Hänsel și Gretel”. Această lună va mai aduce pe scenă spectacolele „Scene bizare după Urmuz”, ”Noapte bună, mamă”, „Prenumele”, ”A fost odată ca niciodată… în America”, iar în 23 octombrie, premiera „Fiul lui Gulliver”, o adaptare după romanul lui Jonathan Swift.


În 10 și 11 octombrie, teatrul reșițean va fi prezent la Timișoara cu spectacolul „Aventurile peștișorului azuriu”.

După ultimul spectacol din cadrul FEST-FDR 2020, teatrul național timișorean începe o nouă stagiune în 4 octombrie, cu spectacolul „Mătușa Julia și condeierul”, care va avea loc în sala mare a teatrului. Aceeași sală va găzdui, pe parcursul lunii, spectacolele „M-am hotărât să devin prost”, „Cloaca”, două reprezentații ale spectacolului „Sunt o babă comunistă” și „Nopți albe”. În Sala 2 sunt programate două reprezentații cu spectacolul „Homer S.O.S. 2020”, „Freak show”, „Mata Hari”, „Pe mâine” și „Cele trei grații”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.