Alexandra Pădurean aduce expoziția „Meraki” la Timișoara

Alexandra Pădurean aduce expoziția „Meraki” la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Tânăra artistă Alexandra Pădurean, elevă a Liceului de Arte Vizuale „Romulus Ladea” din Cluj, aduce în Timișoara prima ei expoziție personală „Meraki“, care a mai fost prezentată la Cluj și Deva.

Vernisajul expoziției va avea loc la galeria Art – Hoc, sâmbătă 3 octombrie, începând cu ora 18, unde va prezenta Giovana Moț. Expoziția va putea fi admirată între 3 și 9 octombrie la Art-Hoc, situat în Piața Unirii, numărul 6, etajul 1. Intrarea este gratuită iar organizatorii anunță că cei interesați au posibilitatea de a-și programa vizita, la telefonul 0740607860.

Ce înseamnă „Meraki” și de ce acest titlu dat expoziției de către artistă? „Meraki” reprezintă un verb sau un adverb din limba greacă, derivat de la turcescul „merak”, care înseamnă „dragoste pentru muncă” sau „să faci un lucru cu plăcere”.


„Meraki” înseamnă să faci ceva cu pasiune, cu devotament absolut, cu atenție nedivizată. Astfel, Alexandra Pădurean lasă o parte din ceea ce este ea, o parte din sufletul său în picturile pe care le creează. Oricât de dificil poate fi procesul creațional, artista îl face cu tot efortul, cu entuziasm, cu dorință, cu toată inima.

„Mereu am avut o pasiune pentru oameni. Încă de mică îmi plăcea să observ lumea umană, să analizez până si cele mai mici detalii despre aceasta. Eram dornică să aflu cât mai multe taine. Astfel, sursa mea de inspirație sunt oamenii. Privesc aceste ființe în cele mai bune și incredibile ipostaze, apoi ăn cele mai groaznice și mă întreb mereu cum aceeași ființă poate să fie atât de duală în același timp. Arta mea are ca sursă oamenii și e destinată tot acestora. Îmi folosesc această abilitate pentru a comunica prin vizual, deoarece arta e dimensiunea în care gândurile mele își primesc validare, ideile mele mereu sunt mult mai clare în picturile mele decât în mintea mea. Ființele umane sunt complexe, dar totuși atât de simple, creative, inventive. Prin arta mea vreau să promovez aceste calități, vreau să promovez umanitatea propriu zisă”, a declarat Alexandra Pădurean.

Sursa foto: Cluj Art

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.