Celelalte Cuvinte lansează un album nou la aniversarea a 40 de ani...

Celelalte Cuvinte lansează un album nou la aniversarea a 40 de ani de la înființarea formației

0
DISTRIBUIȚI
Foto. Marcel Neag

Legendara formație Celelalte Cuvinte pregătește un material discografic cu piese noi, discul urmând să fie lansat în 2021, an care marchează 40 de ani de existență a trupei. Primul concert al formației care a scris o filă aparte în istoria rock-ului autohton prin hituri ca „Iarbă prin păr” sau „Un sfârșit e un început” a avut loc la Casa Studenţilor din Timişoara în data de 13 decembrie 1981.

„Avem planuri… sper… realizabile, având în vedere problema serioasă a pandemiei. Se lucrează la un album nou pe care intenționăm să îl lansăm pentru aniversare. Pregătim și un spectacol aniversar care ar trebui să atingă orașele principale din țară, (obligatoriu Timișoara, București, Cluj) dar totul depinde de cum va decurge pandemia”, a spus Călin Pop, solistul formației.

Fanii formației au parte de o veste bună: în data de 21 martie, de la ora 20, Celelalte Cuvinte va susține un concert inedit, care va putea fi urmărit pe internet. „Evenimentul a fost pur și simplu solicitat de conducerea locației «Trei bețivi bar» din București, unde au mai fost susținute înainte câteva evenimente de acest gen. Piesele pe care le vom cânta sunt de la piese noi până la cele mai vechi care ne-au consacrat într-un program de aproximativ două ore structurat în două părți relativ egale”, a explicat solistul Celelalte Cuvinte.

Tortul aniversar dăruit de fanii Celelalte Cuvinte la aniversarea a 38 de ani de existență Foto: Marcel Neag

Cu doi ani în urmă, pe 13 decembrie 2019 formația a susținut un recital memorabil la Escape Underground Hub din Timișoara , care a marcat și lansarea dublului disc „Electric Live“, ocazie cu care fanii Celelalte Cuvinte le-au dăruit muzicienilor… un tort aniversar.


Discul lansat cu această ocazie a avut parte de un feedback pozitiv din partea fanilor.

„Materialul dublu CD «Electric live» scos cu casa Universal Music România fiind și un material- document al aniversării de 30 de ani de la Sala Palatului București din 2011 a fost bine primit în turneul live de promovare. Au fost concerte în București, Arad, Târgu-Mureș, Zalău, Cluj, Iași, Roman, Bacău, turneul fiind întrerupt în martie 2021 de decretarea stării de urgență. În 2021 poate mai merită să scoți CD/ vinil/DVD dar doar în ediție limitată pentru colecționarii și fanii dedicați“, e de părere Căin Pop.

Și fiindcă traversm o perioadă foarte complicată din cauza pandemiei, care face ca industria muzicală să se transforme din temelii, am fost curioși să aflăm părerea binecunoscutului muzician visavis de vremurile „care ne așteaptă“, în speță revenirea la normalitate.

„Eu sunt un sceptic de felul meu dar lupt până la capăt. Lumea s-a schimbat și nu văd să mai fie totul la fel, să revină totul la acel normal care era înainte de această mare criză. Greu de prezis ce va urma dar nu prea mă mai aștept la ceva bun. Totuși rămân cu speranța revenirii cât de cât a situației și a concertelor și cu public“, a mai spus Călin Pop.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.