Capsulă a timpului, îngropată în fața cinematografului Studio. Șantierul reabilitării, vizitat de...

Capsulă a timpului, îngropată în fața cinematografului Studio. Șantierul reabilitării, vizitat de ambasadorul Franței

0
DISTRIBUIȚI

Timișoara va avea primul cinematograf de artă până în 2023, a anunțat primarul Dominic Fritz, care împreună cu ambasadorul Franței în România a vizitat șantierul viitorului cinematograf.

Primarul orașului Timișoara și Excelența Sa, doamna Laurence Auer, au participat astăzi la o scurtă ceremonie în fața cinema Studio.

„Am pornit azi, împreună cu Excelența Sa, Laurence Auer, ambasadoarea Franței în România, șantierul care va transforma radical Cinema Studio într-un hub cultural cu care ne putem mândri. Acest proiect este încă o dovadă a cât de puternică poate fi comunitatea atunci când lucrăm împreună. Noi ne ocupăm de renovare acestui cinematograf construit în anii ‘30, proiectul ne-a fost donat de Grupama, iar Institutul Francez și Asociațiile Pelicula Culturală, Marele Ecran, DocuMentor și Asociația Română a Filmului Independent se vor implica în managementul cinematografului”, a anunțat Dominic Fritz.

Edilul șef a mai spus că „Cinema Studio trebuie să renască și să redevină un punct de referință pe harta culturală a Timișoarei în 2023, anul în care Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii și un loc care să canalizeze creativ energiile comunității timișorene și mulți ani după”.

Participanții la evenimentul de miercuri au îngropat în fundația cinematografului o capsulă a timpului sub forma unei cutii de rolă de film de 16 mm, care cuprinde, conform organizatorilor, mesajul partenerilor implicați în renovare, un bilet la film și câteva monede prin care se dorește prosperitate viitorului cinema, un afiș al festivalului Ceau, Cinema!, cu mesajul „Film’s not dead!”, precum și un test rapid COVID, care să aducă aminte, peste ani, de criza sanitară mondială a acestor vremuri.

„Împreună cu ceilalți implicați în acest proiect am lăsat la baza cinematografului o capsulă a timpului, o veche cutie de film în care fiecare a pus un obiect reprezentativ.


Eu am lăsat ordinul de începere a lucrărilor, un mesaj pentru generațiile viitoare să aibă grijă de moștenirea arhitecturală și culturală a Timișoarei”, a precizat Dominic Fritz.

Sursa foto: Cinema Studio Timișoara | Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.