A fost aprobată varianta actualizată a studiului de fezabilitate pentru modernizarea rețelei...

A fost aprobată varianta actualizată a studiului de fezabilitate pentru modernizarea rețelei de termoficare în centrul Timișoarei și Calea Lipovei

0
DISTRIBUIȚI

Consilierii locali au votat astăzi varianta actualizată a mai vechiului studiu de fezabilitate (SF) pentru reabilitarea a 3.700 de metri de rețea primară în Timișoara, în zona centrală și în zona Calea Lipovei.

„Este doar una din piesele puzzle-ului de termoficare din Timișoara. Rezolvările pentru problemele sistemului de termoficare nu sunt simple și durează iar acest proces l-am început din acest an. Deja dăm drumul la cel de-al doilea proiect de reabilitare în 7 luni. În ianuarie am emis autorizația de construcție și am început reabilitarea a 30 de km de rețea primară și secundară, în felul acesta vrem să reducem pierderile de 50 de milioane de lei pe care rețeaua de transport și distribuție o produce în fiecare an. Vom veni cu mai multe vești pe tema aceasta în curând. Acum pregătim al doilea proiect de reabilitare iar al treilea proiect este în lucru în primărie și se pregătește pentru finanțare europeană”, a transmis viceprimarul Ruben Lațcău.

„Această retehnologizare vine deoarece încă din 2012, adică de aproape 10 ani, pierdem tot mai multă căldură pe conducte.


Nu vrem să ne trezim în situația în care se află Bucureștiul în momentul de față și nu vrem să ajungem să tot punem petici peste rețeaua de termoficare. Vom scoate conductele vechi și vom pune în locul lor conducte noi și preizolate. Vom reduce din costurile pentru transport, vom reduce din costurile de mentenanță și vom asigura presiunea apei pe rețeaua primară”, mai spune mesajul viceprimarului USR PLUS.

Acesta a dezvăluit că săptămâna aceasta vor mai fi anunțate câteva proiecte majore legate de termoficare. „După 10 ani de pierderi și devalizare, hoții de ieri se prefac azi în negustori cinstiți. Asta nu mai ține. Termoficarea din Timișoara va trece printr-un proces masiv de «decăpușare» și eficientizare și sunt sper ca în 4 ani să fim un exemplu pentru întreaga țară”, a mai transmis Lațcău.

Rețeaua învechită este doar una dintre problemele majore cu care se confruntă termoficarea în Timișoara. Colterm SA are de mulți ani datorii imense, iar recent compania a fost înștiințată de o amendă de peste 100 de milioane de lei, care devine executabilă de către ANAF la 20 iunie, pentru neachiziționarea certificatelor de CO2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.