Șoferul care a provocat un accident mortal pe autostrada A1 condusese neîntrerupt...

Șoferul care a provocat un accident mortal pe autostrada A1 condusese neîntrerupt mai mult de 12 ore

0
DISTRIBUIȚI

Polițiștii Brigăzii Autostrăzi – Biroul de Poliție Autostrada A1 Deva – Nădlac au reținut, ieri, pentru 24 de ore, un bărbat în vârstă de 56 ani, din Zalău, cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. Acesta, aflat la volanul unui TIR pe autostrada A1, în Timiș, a intrat în coliziune cu un autovehicul oprit pe banda de urgențe, accident soldat cu un mort și doi răniți.

„În fapt, la data de 3 septembrie 2022, în jurul orei 21:50, bărbatul ar fi condus un ansamblu de vehicule pe autostrada A1 Deva-Nădlac, pe sensul de deplasare Nădlac înspre Deva, iar, la km 451, ar fi provocat un accident rutier, în urma căruia a rezultat decesul unei persoane și rănirea altor două persoane.


Ca urmare a administrării probatoriului în cauză, s-a constatat faptul că acesta ar fi condus neîntrerupt 12 ore și 30 de minute, folosind atât cartela tahografică eliberată pe numele său, cât și o altă cartelă tahografică eliberată pe numele unei alte persoane, care nu se afla cu el în vehicul. La momentul producerii accidentului, în aparatul tahograf al autovehiculului se afla introdusă o altă cartelă tahografică decât cea eliberată pe numele conducătorului auto”, a transmis IPJ Timiș.

Astfel, ieri, polițiștii rutieri au luat măsura reținerii conducătorului ansamblului de vehicule pentru 24 de ore, iar astăzi magistrații au dispus aplicarea măsurii preventive a controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Cercetările sunt continuate de politiștii din cadrul Biroului de Poliție Autostrada A1 Deva – Nădlac, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Faget.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.