Ricardo Caria revine la Timișoara: „Publicul din România iubește cultura portugheză...

Ricardo Caria revine la Timișoara: „Publicul din România iubește cultura portugheză și muzica fado, iar noi suntem recunoscători pentru fidelitatea lor“

0
DISTRIBUIȚI

Ricardo Caria, portughezul îndrăgostit de țara noastră revine în Timișoara la sfârșitul acestei săptămâni, urmând să susțină nu mai puțin de trei concerte la Porto Arte în perioada 3 – 5 februarie, evenimentele urmând să se desfășoare sub genericul Fado.

„Anul 2023 se anunță a fi pentru mine un an al concertelor, resimțind încet-încet din nou deschiderea publicului pentru muzică live și mai ales pentru ritmurile muzicale tradiționale portugheze. Seria concertelor de muzică fado o deschid, iată, în Timișoara, unde, de-a lungul carierei mele artistice, am reușit să strâng un public formidabil la evenimentele susținute de către mine. Așadar, voi susține trei concerte alături de membrii trupei mele. Menționez faptul că am rămas uimit să văd cât de repede au fost complet epuizate locurile pentru serile de vineri și de sâmbătă. Dacă inițial am propus un singur concert pentru seara de sâmbătă doar, iată că, la cererea publicului timișorean, am hotărât împreună cu reprezentanții locației să oferim alte două concerte, înspre a le satisface interesul.


La concertul de duminică seară, mai sunt încă locuri libere.

Doresc să revin pe scenă muzicală românească anul acesta cu noi melodii în repertoriul nostru de muzică fado și cu o minunată surpriză: chitară tradițională portugheză, pe care talentatul meu coleg de trupă, Paul Edeleni, o va măiestri în acordurile cele mai originale și rafinate portugheze. Publicul din România iubește cultura portugheză și muzica fado, iar noi suntem recunoscători pentru fidelitatea lor. Ne dorim ca aceștia să aibă parte de multe surprize muzicale din partea noastră în acest an“, spune Ricardo Caria.

Portughezul îndrăgostit de România care de câțiva ani s-a stabilit în țara noastră, Ricardo Caria s-a născut la Lisabona pe 16 decembrie 1978. Artistul a urmat cursurile universității tehnice din capitala Portugaliei și a hotărât să se stabilească definitiv în România, pentru că s-a îndragostit de meleagurile, oamenii și tradiția acestui popor. În 2012 a participat la emisiunea-concurs „Vocea României”, fiind prima apariție la un post de televiziune național. De-a lungul anilor a avut o serie de spectacole care au inclus și turneele „Almo no Fado” şi „Sempre Amalia”, dar și seria de recitaluri susținute sub genericul „cu inimă de român”.

„Comunicarea este succesul secretului unui artist. Felul cum te conectezi cu publicul face ca totul să devină ușor sau…greu de dus. Respectul care îl oferi celor care vin să te asculte definește, de obicei, cum va merge acel eveniment. Fiind umil și dăruind tot ce ai mai bun din tine…rare sunt ocaziile în care pleci de pe scenă nemulțumit“, spune Ricardo Caria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.