Primul eşec în teste pentru Politehnica, întregistrat cu Corvinul. Oaspete special pe...

Primul eşec în teste pentru Politehnica, întregistrat cu Corvinul. Oaspete special pe „Dan Păltinişanu”

0
DISTRIBUIȚI

Politehnica Timişoara a fost învinsă astăzi de Corvinul Hunedoara, într-un meci amical disputat fără spectatori pe arena „Dan Păltinişanu”. Oaspeţii, lideri în Liga 3, s-au impus cu 1-0 în urma unei erori mari de portar în repriza secundă, când alb-violeţii au mizat pe o garnitură mai tânără. Bănăţenii au fost vizitaţi cu ocazia acestui joc de fostul internaţional Cosmin Contra.

După două victorii clare, 4-0 cu Şag (L4) şi 5-1 cu Periam (L3). Poli a suferit şi primul eşec în teste, cu un adversar destul de solid, Hunedoara ex-polistului Florin Maxim, care a ratat anul trecut promovarea în „B”, la baraj cu Minaur.

Poli a început mai bine jocul şi putea deschide scorul în câteva rânduri. Gavra (14) a fost poate cel mai aproape, cu un şut din afara careului, respins greu în corner de Lefter. Apoi, treptat, oaspeţii au echilibrat partida şi au avut şansa lor de a înscrie în prima parte, prin Hergheligiu (min. 36), al cărui şut a fost deturnat peste bară de Denis Moldovan.

La pauză, Tavi Benga a schimbat jucătorii din câmp, iar garnitura „mai de U21” a suferit serios. După nici cinci minute trialistul Ludovic Erhard, fundaş central francez venit în probe de la Reşiţa, i-a pasat lui Moldovan, care a ratat complet balonul şi atacantul Marius Coman a îndeplinit o formalitate. Corvinul a dominat partea a doua, dar nu a mai reuşit să marcheze, vântul a avut şi el un rol în jocul mai încâlcit din careu. Pentru gazde, doar puştiul Boariu (56) a mai avut o şansă reală de gol, când putea aduce altfel imediat egalarea, dacă era mai norocos la o reluare cu capul.

Pentru timişoreni urmează un nou test sâmbătă, tot acasă, cu o altă formaţie de Liga 3 – SCM Zalău, grupare care s-a întărit în iarnă cu… Stefan Nikolic şi Arthur Pătraş.

„Am folosit două echipe. 45 cu 45 de minute. O primă repriză bună, se vede că suntem într-un progres, am avut şi o sumedenie de ocazii, puteam marca, am ajuns foarte uşor la poarta adversă. Pot spune că avem un progres faţă de ultimul meci pe faza defensivă. Puteam marca în trei-patru situaţii. În prima repriză, pot pune acest lucru pe seama lipsei de prospeţime, pentru că ne apropiem de finalul cantonamentului. S-a văzut şi o oboseală la jucători şi contează că s-a văzut un plus în evoluţia noastră ca şi echipă, nu neapărat individual. Se vede că mai avem mult de lucru. În schimb, în repriza a doua, când am folosit o sumedenie de jucători tineri şi acolo mai avem de lucru pentru că ăsta e lotul şi trebuie să crească şi jucătorii tineri, nu doar cei care vor fi titulari”, a declarat Octavian Benga despre joc.

Politehnica a păstrat în continuare doi jucători în probe, fundaşii Bogdan Porumb şi Ludovic Erhard. „Vom hotărî zilele acestea… se vede că mai avem nevoie de jucători. Nu doar poziţiile care sunt, dar acesta e bugetul şi trebuie să ne conformăm”, a specificat Benga.

„A fost primul pe iarbă, un test util cu o echipă bună, de Liga 2. Meciul m-a mulţumit, prima repriză mi s-a părut că am început meciul mai ezitanţi, dar în a doua repriză eu zic că am controlat total jocul. E al doilea meci, le-am spus că o să le dau 45/45 primele două meciuri, am făcut două schimbări, am început cu cinci juniori (…) Mă gândesc doar să-şi facă băieţii antrenamentul… E o echipă bună Poli, am vorbit cu Tavi Benga, la fel, au făcut două echipe, eu sper să o scoată la capăt şi să rămână în Liga 2”, a spus Florin Maxim, tehnicianul alb-albaştrilor.

La gazde a debutat în acest joc şi puştiul Patrick Paleacu (n. 2006), din Academia Politehnica. El este fiul lui Alin Paleacu, antrenor în centrul juvenil alb-violet. Portarul Murariu şi D. Benzar au fost menajaţi, fiind accientaţi, în timp ce Denis Radu a fost înlocuit după o lovitură pe finalul primei părţi azi.

Politehnica (repriza I): D. Moldovan – D. Radu (43, P. Paleacu), Bocşan, Sekulic, Taub – Tiihonen, Ignea – Gîdea, Bîrnoi, Stojanovic – Gavra.

Politehnica (repriza II): D. Moldovan (74, Urdeş) – A. Mada, Erhard, Porumb, Oanea – Mladin, Gologan (74, P. Paleacu), Târşa – Marincu, Ţurcaş, Boariu.

Antrenor: Octavian Benga.

Corvinul: Lefter – Lupuşor, Elton, Garutti, Neacşa, Hergheligiu, Chindriş, Bradu, Blicking, Mercioiu, M. Coman. Au mai intrat: Roman, Blaga – Iacob, A. Vlad, Pop, Măr, Mitran, Curtean, Pocioian, Pîrvulescu, Lupu.

Antrenor: Florin Maxim.

Nostalgii cu „Dan Păltinişanu”, închis de CJT pentru meciurile oficiale

Politehnica a jucat un meci pe „Marele oval” la aproape un an de la acel trist joc oficial cu Petrolul, când nocturna s-a stins de două ori şi timişorenii au pierdut la masa verde. Arena a fost închis de proprietar, Consiliul Judeţean Timiş, dar s-au mai permis antrenamente ori jocuri de pregătire fără spectatori, motivul oficial invocat pentru închiderea arenei fiind „siguranţa spectatorilor”.


Asta deşi e evident că mai multe sectoare ar oferi loc suficient pentru cel puţin 5-6.000 de oameni pot fi folosite la tribuna I cel puţin până la momentul (atât de amânat) al dărâmării stadionului. De altfel, chiar şi acest sezon de Liga 2 sunt arene precum cea de la Slatina, cu condiţii inferioare. Desigur, după închiderea arenei şi înjumătăţirea personalului starea terenului s-a mai înrăutăţit, dar chiar şi aşa terenul a fost suficient de bun de joc. Vara trecută şi Ripensia a disputat două teste fără public aici. În mod evident ambele tabere şi-au dorit un joc pe un teren natural şi în acelaşi timp să-şi protejeze suprafeţele pe care joacă în campionat.

„E o senzaţie plăcută de fiecare dată când vin la Timişoara şi trec pe lângă stadion, mă trec nişte amintiri, dar asta e viaţa. Stadionul nu e aşa diferit, dar situaţia da, faţă de ce am trăit noi aici…”, a spus la final Florin Maxim.

Contra, în vizită

Cosmin Contra, care s-a despărţit în vara trecută de saudiţii de la Al-Ittihad, a fost un oaspete surpriză pe „Dan Păltinişanu”, el e membru al Consiliului de Administraţie al SSU Politehnica, de la înfiinţarea societăţii pe acţiuni. „Guriţă” s-a salutat cu foştii colegi, printre care se numără Srgian Luchin şi Ioan Mera, „secundul”, respectiv directorul sportiv al alb-violeţilor. În zilele următoare e aşteptată oficializarea implicării unui alt ex-alb-violet, Costel Pantilimon, în bunul mers al clubului. Actualul preşedinte, Ovidiu Cuc, a fost şi el prezent la stadion.

„În ultimul timp, oamenii care se ocupă de destinele clubului, au făcut eforturi foarte mari de a completa cu bani privaţi şi ne apropiem de o normalitate şi încercăm, chiar şi cu un buget mai mic, să scoatem maximum”, a specificat Benga despre problema mai spinoasă a clubului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.