Război în Ucraina, ziua 804. Atac aerian asupra infrastructurii energetice din întreaga...

Război în Ucraina, ziua 804. Atac aerian asupra infrastructurii energetice din întreaga ţară

0
DISTRIBUIȚI
Foto: arhivă

Un atac aerian rusesc asupra Ucrainei a avariat mai multe instalații din infrastructura energetică din întreaga țară, au declarat miercuri oficiali ucraineni, citați de Reuters.

„Un alt atac masiv asupra industriei noastre energetice”, a scris ministrul ucrainean al Energiei, German Galushchenko, pe Telegram.

Au fost vizate instalațiile de generare și transmitere a energiei electrice din regiunile Poltava, Kirovohrad, Zaporojie, Lviv, Ivano-Frankivsk și Vinnytsia, a adăugat el.

Operatorul rețelei naționale ucrainene Ukrenergo a anunțat pe Telegram că echipamentele de la una dintre instalațiile sale din centrul Ucrainei au fost avariate, fără a oferi mai multe detalii.

În regiunea Poltava, o instalație de infrastructură energetică a fost lovită de un atac cu drone, declanșând un incendiu, a scris guvernatorul regiunii Filip Pronin, pe Telegram.


Potrivit informațiilor preliminare, nu s-au înregistrat victime.

Guvernatorii regiunilor Vinnytsia și Zaporojie au anunțat că au fost avariate instalații de infrastructură civilă critică, fără a oferi detalii suplimentare.

Toate rachetele care vizau Kievul au fost distruse, a declarat Serhiy Popko, șeful administrației militare a orașului, pe Telegram.

Sistemele de apărare aeriană au fost angajate, de asemenea, în respingerea atacului rusesc deasupra regiunii Lviv, unde au avut loc mai multe explozii, au declarat oficiali regionali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.