Proprietariii de clădiri istorice, chemaţi în ultimul moment la dezbaterea publică pe...

Proprietariii de clădiri istorice, chemaţi în ultimul moment la dezbaterea publică pe tema finanţării reparaţiilor. Ce mecanism a pregătit municipalitatea

0
DISTRIBUIȚI

piata_unirii

Dezbatere cu proprietarii clădirilor istorice, vineri, la Primăria Timişoara. Municipalitatea a păstrat bunele obiceiuri şi a anunţat abia ieri, că va organiza o dezbatere pe tema reabilitării clădirilor istorice. Potrivit proiectului ce va fi dezbătut vineri, primăria vrea să contribuie la acoperirea costurilor pentru executarea lucrărilor de reabilitare asupra clădirilor după cum urmează: 20% din valoarea facturilor decontate executantului lucrărilor – sub formă de “grant”, sprijin financiar nerambursabil acordat de autoritatea publică finanțatoare și 80% din valoarea facturilor decontate executantului lucrărilor – sub formă de contribuţie financiară ‐ finanțare rambursabilă acordată de autoritatea publică.


Sumele menționate se vor deconta executantului în baza facturilor fiscale emise de acesta autorității publice finanțatoare, documente justificative ce vor fi emise în baza situațiilor de lucrări întocmite conform prevederilor legale în vigoare.

Recuperarea sumelor rambursabile alocate de autoritatea locală finanțatoare se va face în 10 ani (120 de luni) în baza contractelor de finanțare semnate şi a constituirii garanției imobiliare asupra imobilului, pentru o perioadă de 10 ani, prin Direcția Economică. Astăzi, viceprimarul Dan Diaconu a lămurit că municipalitatea îşi rezervă dreptul a de face somaţii şi că dacă nu se trece la executarea lucrărilor în urma avertismentului, primăria poate interveni după un an de zile, prin efectuarea reparaţiilor din bani de la bugetul local şi recuperarea ulterioară a acestora pe cale juridică. Legat de faptul că oamenii sunt chemaţi practic doar să ia la cunoştinţă de planurile administraţiei, reprezentanţii muncipalităţii nu au avut nimic de comentat, însă Diaconu crede că faptul că banii investiţi vor fi recuperaţi în 10 ani este deja un favor mare pe care primăria îl face oamenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.