Primarul Robu, despre insolvența firmei care realizează Sala Polivalentă: „Nu e nimic...

Primarul Robu, despre insolvența firmei care realizează Sala Polivalentă: „Nu e nimic grav, în faliment să nu ajungă” FOTO

0
DISTRIBUIȚI

sala polivalenta04_resize

Nicolae Robu și Viorel Șerban, rectorul Universității Politehnica, sunt încă optimiști și speră că lucrările la Sala Polivalentă vor fi finalizate până pe 30 iunie 2014, termenul limită. Asta deși una dintre firmele care construiesc clădirea a intrat în insolvență.

Viorel Șerban ne-a declarat că s-a iscat o adevărată nebunie, pentru că s-a modificat proiectul, dar speră că lucrurile vor reveni la normal. „Trebuie să pornim cu toate forțele. Am discutat cu executanții și ei agreează în continuare termenul, spun că vor finaliza construcția pe 30 iunie.


Firma a intrat în insolvență, dar eu cunosc astfel de firme cu succes”, a precizat rectorul Universității Politehnica.

Primarul Nicolae Robu a făcut și el câteva precizări cu privire la insolvența firmei. Din punctul său de vedere, nu este nimic grav că s-a întâmplat acest lucru. „În faliment să nu ajungă. Pot fi două situații de insolvență: restructurare și faliment. Dacă se merge doar pe reorganizare, atunci firma poate lucra, doar că nu mai este sub controlul acționarului, ci al unui administrator judiciar. De exemplu, în Piața Iosefin am lucrat tot cu o firmă în insolvență. Eu am găsit acolo un blocaj total, dar lucrările au fost duse la bun sfârșit”, a spus primarul.

Totuși, edilul șef recunoaște că se lucrează destul de greu cu această firmă, pentru că „nu are lichidități, trebuie să lucrezi mai îndeaproape cu ea și să o sprijini financiar pas cu pas. Face o parte din lucrări și imediat trebuie decontate, pentru că altfel nu poate trece la faza următoare, dacă nu dai bani la timp”.

În vara lui 2015, Timişoara şi Oradea vor fi gazdele meciurilor Campionatului European de Baschet feminin, co-organizat de România şi Ungaria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.